Hallitus hyväksyi pakolaiskiintiön noston

0

Kaupunginhallitus puolsi pakolaiskiintiön nostamista eilisessä kokouksessaan. Janne Aso (ps) esitti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi, koska päätöksen kustannusvaikutuksia ja kaupungin vuokra-asuntotilannetta ei oltu selvitetty. Kun esitystä ei kannatettu, esitti Aso, että olemassa olevaa sopimusta ei muuteta. Aso ei saanut toisellekaan esitykselleen kannatusta ja asia päätettiin kaupunginjohtaja Harri Virran ehdotuksen mukaan.
Kiintiön nostaminen vaatii vielä valtuuston hyväksynnän.

Ely-keskus on ehdottanut kaupungin ja sen välisen sopimuksen muuttamista niin että Kaarina vastaanottaisi vuosien 2016–2018 aikana 60 pakolaista. Kaupunki ottaisi vuosittain vastaan noin 20 pakolaista. Määrä saa vaihdella vuosittain, mutta maksimissaan kolmen vuoden aikana asutettaisiin kaupunkiin 60 pakolaista.

Voimassa olevan sopimuksen mukaan Kaarina on sitoutunut vastaanottamaan vuosittain 10 pakolaista.
Pakolaiskiintiö ei sisällä kuntaan itsenäisesti muuttavia pakolaisia.