Asutuksen keskellä liikkunut susi kaadettiin Piikkiössä

2
Poliisin kuva Piikkiössä kaadetusta sudesta.
Poliisin kuva Piikkiössä kaadetusta sudesta.

Asuinalueilla ja ihmisten välittömässä läheisyydessä liikkunut susi lopetettiin lauantaina Piikkiössä. Poliisi oli antanut sudesta lopettamispäätöksen. Poliisi ja metsästäjät kaatoivat suden Piikkiössä Kylänpään alueella.

Kuluneen viikon aikana sekä riistanhoitoyhdistykset että Lounais-Suomen poliisi olivat saaneet useita päiväaikaisia havaintoja asutuksen keskellä liikkuvasta sudesta. Ilmoituksia sudesta oli tullut Liedosta sekä Piikkiöstä, kertoo poliisi.

Tuorein havainto sudesta saatiin lauantai-iltana Piikkiön Moskalantieltä. Siellä susi liikkui asuinkiinteistöjen ja ihmisten välittömässä läheisyydessä.

Poliisin mukaan kyse ei ollut lajityypillisestä käyttäytymisestä. Kapiselta vaikuttava susi oli vieraillut toistuvasti tiheästi asutulla alueella, lähimmillään noin viiden metrin päässä ihmisestä. Sen voitiin katsoa aiheuttavan vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

Poliisi teki sudesta Poliisilain 2:16§ nojalla lopettamispäätöksen. Poliisi ja suurriistavirka-apuryhmään kuuluvat metsästäjät jäljittivät suden, ja se lopetettiin Piikkiössä Kylänpään alueella noin 200 metrin päässä lähimmästä asuinkiinteistöstä.

Kaadettu susi oli noin 40-kiloinen uros. Se lähetetään Eviraan tarkempiin tutkimuksiin.

newest oldest
Notify of
Albin

Käsittämätön veto tappaa nuori komeassa kunnossa oleva susi. Siellä on taas lahtarit ollu konsultoimassa poliisia. Susi oli lähtenyt reviiriltään,joko tutkimusmatkalle palatakseen takaisin tai sitten etsimään omaa reviiriään. Uskomatonta väittää sutta kapiseksi,näyttää olleen hyvässä kuosissa. Nuori kokematon susi on joutunut tutkimusmatkallaan ihmisten keskelle ja kuvista voi päätellä,että susi on ulkoiselta olemukseltaan pelokas ja yrittää päästä pois ihmisten läheisyydestä. On outoa,että poliisit eivät menneet suoraan niihin pihapiireihin,joissa susi ”vietti aikaansa” vaan joutuivat jälestämään sutta puoli päivää löytääkseen sen tappamista varten. Poliisilla on käytettävissään kumiluodit eläimen karkottamiseksi. Kävin Paimiossa jälestämässä ko.sutta ampumispäivänä ja ihmiset olivat nähneet suden useana päivänä liikkeellä lähistöllä.Susi vietti aikaansa… Read more »

Petri Laaksonen

Susi on palaamassa Piikkiöön? Perimätiedon mukaan edellisen kerran sudet olivat Piikkiön Uitossa 1900 luvun alkupuolella. Miehet matkasivat resiinalla Uittoon ja ampuivat ne.