Asutuksen keskellä liikkunut susi kaadettiin Piikkiössä

2
Poliisin kuva Piikkiössä kaadetusta sudesta.
Poliisin kuva Piikkiössä kaadetusta sudesta.

Asuinalueilla ja ihmisten välittömässä läheisyydessä liikkunut susi lopetettiin lauantaina Piikkiössä. Poliisi oli antanut sudesta lopettamispäätöksen. Poliisi ja metsästäjät kaatoivat suden Piikkiössä Kylänpään alueella.

Kuluneen viikon aikana sekä riistanhoitoyhdistykset että Lounais-Suomen poliisi olivat saaneet useita päiväaikaisia havaintoja asutuksen keskellä liikkuvasta sudesta. Ilmoituksia sudesta oli tullut Liedosta sekä Piikkiöstä, kertoo poliisi.

Tuorein havainto sudesta saatiin lauantai-iltana Piikkiön Moskalantieltä. Siellä susi liikkui asuinkiinteistöjen ja ihmisten välittömässä läheisyydessä.

Poliisin mukaan kyse ei ollut lajityypillisestä käyttäytymisestä. Kapiselta vaikuttava susi oli vieraillut toistuvasti tiheästi asutulla alueella, lähimmillään noin viiden metrin päässä ihmisestä. Sen voitiin katsoa aiheuttavan vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

Poliisi teki sudesta Poliisilain 2:16§ nojalla lopettamispäätöksen. Poliisi ja suurriistavirka-apuryhmään kuuluvat metsästäjät jäljittivät suden, ja se lopetettiin Piikkiössä Kylänpään alueella noin 200 metrin päässä lähimmästä asuinkiinteistöstä.

Kaadettu susi oli noin 40-kiloinen uros. Se lähetetään Eviraan tarkempiin tutkimuksiin.

2 KOMMENTIT

 1. Käsittämätön veto tappaa nuori komeassa kunnossa oleva susi. Siellä on taas lahtarit ollu konsultoimassa poliisia. Susi oli lähtenyt reviiriltään,joko tutkimusmatkalle palatakseen takaisin tai sitten etsimään omaa reviiriään. Uskomatonta väittää sutta kapiseksi,näyttää olleen hyvässä kuosissa.

  Nuori kokematon susi on joutunut tutkimusmatkallaan ihmisten keskelle ja
  kuvista voi päätellä,että susi on ulkoiselta olemukseltaan pelokas ja yrittää päästä pois ihmisten läheisyydestä.

  On outoa,että poliisit eivät menneet suoraan niihin pihapiireihin,joissa susi “vietti aikaansa” vaan joutuivat jälestämään sutta puoli päivää löytääkseen sen tappamista varten.

  Poliisilla on käytettävissään kumiluodit eläimen karkottamiseksi.

  Kävin Paimiossa jälestämässä ko.sutta ampumispäivänä ja ihmiset olivat nähneet suden useana päivänä liikkeellä lähistöllä.Susi vietti aikaansa siellä,koska sillä oli todennäkösesti haaska siinä lähistöllä. Ilmeisesti haaska tuli syötyä ja matka jatkui.
  On järjetöntä ajatella,että susi hakeutuu tahallaan ihmisten keskuuteen.Susi on viisas ja pelkää ihmistä,joka on suurin peto mitä täällä on ikinä ollut.

  Susipolitiikka on Suomessa syvältä ja antaa mahdollisuuden tappaa susia luulojen perusteella ja puutteellisin tiedoin.Toivottavasti asiaan tulee muutos,ennenkuin sudet on tapettu kaikki.

  Esimerkiksi tämä kannanhoidollinen metsästys. Suomessa oli lupa tappaa tänävuonna 46
  viimekeväistä pentua. Kuitenkin,tapetuista susista noin puolet oli aikuisia yksilöitä ja niistä suuri osa oli alfa-yksilöitä,joiden tappaminen hajottaa/häiritsee suuresti laumaa.Kun lauma häiriintyy tai hajoaa,tulee näitä ns.häirikkötapauksia,joihin haetaan sitten poikkeuslupia tai vahinkoperusteisia lupia. Tänä vuonna on tapettu n.75 sutta kaikenkaikkiaan+tämä Piikkiön tapaus. Häiriökäyttäytyminen on lähes kokonaan ihmisen itsensä aiheuttama ongelma.

  Myöskin se,että tapetaan edellisvuotisia pentuja laumasta,vaikuttaa lauman toimintaan suuresti,koska nämä edellisvuotiset pennut ovat ns.lapsenlikkoja ja auttavat emoja lastenhoidossa muunmuassa.

  Sitä voi ihmiset pohtia keskenään,miten kaikentietävät ja kokeneet suuret metsästäjät onnistuvat aina tappamaan niin paljon aikuisia susia/alfa-yksilöitä???

  Tietenkään sillä ei ole heille mitään negatiivista vaikutusta,koska alfa-yksilön tai muun aikuisen suden murhaamisesta ei joudu minkäänlaiseen vastuuseen.

 2. Susi on palaamassa Piikkiöön? Perimätiedon mukaan edellisen kerran sudet olivat Piikkiön Uitossa 1900 luvun alkupuolella. Miehet matkasivat resiinalla Uittoon ja ampuivat ne.

Kommenttien lisääminen on estetty.