Ura hävisi kivikovalle Hongalle

0
Toisella jaksolla korinteko oli vaikeaa. Punaiset täplät ovat ohiheittoja, vihreat osuneita. Ura voitti jakson 9-8. Uran heitot oikealla.
Toisella jaksolla korinteko oli vaikeaa. Punaiset täplät ovat ohiheittoja, vihreat osuneita. Ura voitti jakson 9-8. Uran heitot oikealla.

 

Tapiolan Honka – Ura Basket  83 – 63 (33-33)
(25 – 24, 8 – 9, 21 – 15, 29 – 15)

– Nyt oli vaikea vastus, emme saaneet mitään ilmaiseksi, ei yhtään helppoa heittoa, ei yhtään koria. Espoolaisilla oli kovia pelimiehiä, meitä pari vuotta vanhempia ja kaikki  pelanneet korisliigaa, sanoi Uran valmentaja Tapio Nieminen.

Ero kovuudessa tulee ilmi kontaktien laadussa, siinä missä kokemattomampi Ura kärsii kontaktista, kovempaan peliin tottuneet espoolaiset ottivat kontaktin, ja saavat vielä korin ja virheen jälkeen bonusvapaaheiton. Myös voimat ja massa olivat nyt espoolaisilla kovemmat.

Molemmat puolustivat  sunnuntaina kovaa, ja espoolaisten kova liike karsi Uralta nopeat hyökkäykset. Honka palasi rivakasti puolustamaan, joten ylivoimahyökkäyksiä ei Ura saanut. Sen lisäksi Honka oli scoutannut kaarinalaisten pelityylin, joten iltapuhde oli haastava.

Honka on 27 ottelustaan hävinnyt tällä kaudella vain kolme, ja on Lahden kanssa selvästi sarjan kovimmat joukkueet.

– Eivät he meitä taidollisesti hirveästi edellä olleet, mutta tilannekovuus oli eri luokkaa. Heistä huomasi että olivat useammin pelanneet kovempia otteluita. Tällainen kovuus tulee nimenomaan kovista peleistä, ei niinkään harjoituksista. Kyllä se ero kurottavissa on mutta siihen menee aikaa. Meillähän vain Santeri Latvala ja Jussi Kukkonen ovat samanikäisiä.

Ura tipahti kyydistä lopullisesti neljännellä jaksolla. Erikoisuuksiin kuului ottelun toinen neljännes, jolloin korit olivat kiven alla, jakso Uralle 9-8.

Uran kausi loppuu sunnuntain kotiotteluun Kouvolan Kouvoja vastaan. Ottelu monitoimitalolla alka kello 17. Ennen joulua Ura hävisi Kouvolassa 93-90, ja haluaa nyt kouvolalaisten päänahan.

Ottelutilasto

Sarjataulukko