Valkeavuoren ensimmäiset oppilaat muuttivat väistötiloihin

0
Valkeavuoren musiikkiluokkalaiset ensimmäistä kertaa odottamassa sisäänpääsyä uuteen E-rakennukseen. Kuva: Milka Jääskeläinen
Valkeavuoren musiikkiluokkalaiset ensimmäistä kertaa odottamassa sisäänpääsyä uuteen E-rakennukseen. Kuva: Milka Jääskeläinen

KAARINA/ Milka Jääskeläinen. Voivalantielle rakentuneet Valkeavuoren C-rakennuksen väistötilat, uusi E-rakennus, on saatu valmiiksi. Ensimmäisinä uudenkarheisiin tiloihin pääsivät muuttamaan musiikkiluokkalaiset eilen keskiviikkona. Tunnelma oli korkealla. Kauniit ja avarat tilat saivat oppilaat esimerkiksi epäilemään, ovatko he lähteneet risteilylle. Tavaroita purettiin ja kouluun asetuttiin innostuneissa tunnelmissa.

Koulutyön arkeen päästiin kuitenkin nopeasti ja ensimmäiset tunnit pidettiin jo muuttopäivänä. Ruokailuihin ja koulun muihin rakennuksiin kävellen tapahtuvia siirtymät ovat myönteinen lisä koulupäivään: koululaisten päivään tulee enemmän kävelyä kuin aikaisemmin, mutta liikkuminen tapahtuu raittiissa ilmassa.

Valkeavuoren koulun E-rakennuksessa opiskelevat 3.-6. -luokat uuden koulurakennuksen valmistumiseen saakka. Käytöstä tällöin pois jäävä C-rakennus on päätetty purkaa.