Visiitissä nautittiin tuolijumpasta ja tanssitaiteesta

0
Tauno Saarni (oik.), Tuukka Alhonen, Marja Niemi, Anne Toivonen ja Elsa Niskanen-Perimaa sekä talon henkilökuntaan kuuluva Marianne Helmi odottavat voimistelutuokion alkua.
Tauno Saarni (oik.), Tuukka Alhonen, Marja Niemi, Anne Toivonen ja Elsa Niskanen-Perimaa sekä talon henkilökuntaan kuuluva Marianne Helmi odottavat voimistelutuokion alkua.

Omaishoidon tukikeskus Visiitissä oli tarjolla ikäihmisille sopivaa, ohjattua voimistelua ja jäsenten verryttelyä. Tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Marianne Pettersin vierailu oli osa Kaarinan kaupungin järjestämän vanhustyön kulttuuriviikon ohjelmaa.

-Voimistelen yleensä sen verran mitä jaksan ja pystyn. Käyn kuntosalillakin, kertoo tuokioon osallistunut, pian 87 vuotta täyttävä Saga Rehmonen.

Rehmosella on asunto Koristossa, mutta osan aikaa hän asuu Voivalassa sijaitsevassa Visiitissä. Tanssitaiteilijan ohjelmaa hän on ollut seuraamassa jo tätä kertaa aikaisemminkin.

Saga Rehmonen kertoo harrastavansa voimistelua sen verran kuin voimat antavat myöten.
Saga Rehmonen kertoo harrastavansa voimistelua sen verran kuin voimat antavat myöten.

Saga Rehmosen lisäksi Visiitin aulatilaan on kokoontunut viisi muuta talon asukasta. Levymusiikki soi, Petters antaa ohjeita liikkeistä ja näyttää mallia. Voimistelu käy päinsä tuolilla istuen. Käsivarret, olkapäät, kyynärpäät, sormet, selkä, niska, kantapäät, varpaat ja jalat saavat vuorollaan verrytystä.

Ohjaaja kehottaa osallistujia myös improvisoimaan. Kuva- ja tanssitaiteita yhdistetään ja käsiä liikutetaan ikään kuin oltaisiin maalaamassa taulua. Kesämökin seinän maalaaminenkin saa tulla kyseeseen.

Jumppatuokio saa huipennuksen, kun balettitanssijankin taustan omaava taiteilija lopuksi esittää muutaman oman tanssinumeronsa. Esitys saa katsojilta hyväksyviä nyökkäyksiä.

Kemiönsaarella asuva Marianne Petters opettaa tanssia musiikkiopisto Arkipelagissa. Hän on saanut Svenska kulturfondenin taiteilija-apurahan, jonka turvin hän tällä hetkellä kiertää ohjelmineen lounaissaariston ja –rannikon päiväkoteja ja vanhainkoteja.
Kemiönsaarella asuva Marianne Petters opettaa tanssia musiikkiopisto Arkipelagissa. Hän on saanut Svenska kulturfondenin taiteilija-apurahan, jonka turvin hän tällä hetkellä kiertää ohjelmineen lounaissaariston ja –rannikon päiväkoteja ja vanhainkoteja.