Yhteinen kirkkoneuvosto esittää viittä suomenkielistä seurakuntaa

0

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen viidestä suomenkielisestä seurakunnasta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueelle. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto muodosti kantansa seurakunta- ja yhtymärakenteiden kehittämisen suuntaviivoista kokouksessaan viime torstaina.

Yhteisen kirkkoneuvoston linjauksen mukaan tulevaisuuden seurakuntayhtymässä olisi Tuomiokirkkoseurakunta, Katariinanseurakunta (nykyiset Katariinanseurakunta ja Henrikinseurakunta), Maarian seurakunta (nykyiset Maarian ja Paattisten seurakunnat), Mikaelinseurakunta (nykyiset Mikaelin- ja Martinseurakunta) sekä Kaarinan seurakunta (nykyiset Kaarinan ja Piikkiön seurakunnat). Lisäksi seurakuntayhtymässä säilyy ruotsinkielinen Åbo svenska församling.

Päätös muodostui äänin 7-4. Äänestyksessä toinen vaihtoehto olisi ollut nykyisen kaltainen seurakuntarakenne.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakunta- ja yhtymärakenteiden kehittämishankkeen ohjausryhmä jätti tammikuussa esityksen, jossa Turkuun ja Kaarinaan esitettiin neljän suuren suomenkielisen seurakunnan mallia.