Kirkkokedon metsäalue halutaan suojella

0

Kaarinan luonnonsuojeluyhdistys on esittänyt Kaarinan kaupungille, että Piikkiössä sijaitseva luonnontilaisena säilynyt Kirkkokedon metsäalue suojellaan Metso-ohjelman suojelualueeksi. Kaupunki on myymässä metsää, ja luonnonsuojeluyhdistys pelkää, että sitä uhkaavat hakkuut. Keskiviikkona kokoontunut ympäristönsuojelulautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle kohteen tarjoamista Metso-ohjelmaan.

Metsä sijaitsee vain kivenheiton päässä Piikkiön keskustasta Hepojoen varrella. Vaikka palsta on suhteellisen pienialainen (4,5 ha), on se luontonsa puolesta monipuolinen ja suojelullisesti arvokas. Metsässä kasvaa muun muassa pähkinäpensaita sekä suuria tammia, ja sitä luonnehtivat monet järeät tuulenkaadot.

– Olisi erittäin valitettavaa, jos Kaarinan oloissa näin harvinainen, tehometsätaloudelta säilynyt vanhan metsän kohde päätyisi tavalliseksi talousmetsäksi. Kaarinan metsistä on luonnonsuojelualueita vain mitättömän pieni osa, joten nyt olisi hyvä tilaisuus parantaa tuota tilannetta, luonnonsuojeluyhdistyksestä kommentoidaan.

Ely-keskuksen tarkastaja on tutustunut kohteeseen ja todennut Kirkkokedon täyttävän Metso-kohteen kriteerit. Virallista tarjousta ei ole saatu, mutta vastaavan kokoisista kohteista on maksettu korvauksia puuston määrästä ja laadusta riippuen 25 000-40 000 euroa.