Lipasti voitti Kirjavan ketun

0

Kirjailija Roope Lipastin Viikinkisolmu on voittanut tämänvuotisen Kirjava kettu -palkinnon. Kaarinalaiset lapset ja nuoret äänestivät voittajan viidestä kirjaston henkilökunnan valitsemasta ehdokkaasta. Äänestys tapahtui kirjastoissa ja koulukirjastoissa.

Lipasti saapuu tervehtimään lukijoitaan ja vastaanottamaan palkinnon Auranlaakson koululle keskiviikkona 11.5. kello 18.

– Mahtavaa! Ihanaa! Kiitos! Arvostan oikein erityisen paljon tässä palkinnossa sitä, että se on lasten ja nuorten äänestämä, koska heille näitä kirjoja kirjoitetaan. Kirjailijalle mikään ei ole mukavampaa kuin tietää, että kirja on löytänyt lukijansa. Syvä kumarrus, hän kommentoi voittoaan.

Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä palkinto varsinaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle. Lukijaäänestyksen voittanut kirjailija saa Kirjava kettu -patsaan ja hänet kutsutaan palkintojuhlaan tapaamaan lukijoitaan. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Merja ja Marvi Jalo, Kari Levola, Eppu Nuotio, Kirsti Ellilä ja Magdalena Hai.