Jouni Tähti saavutti hopeaa MM–kisoista

0

1105_JouniTahtiPYÖRÄTUOLIBILJARDI. Kaarinalainen Jouni Tähti jatkaa edelleen keskeytymätöntä mitaliputkeaan pyörätuolipelaajien biljardin 9-pallon maailmanmestaruuskilpailuissa. Puolan Kielcessä pelatussa kilpailussa Tähti saavutti MM-hopeaa.
Tähti sai finaaliin vastaansa tutun pelaajan naapurimaasta, Ruotsin Henrik Larssonin. Sekä Jounilla että Henrikillä oli ennen finaalia viisi pyörätuolibiljardin maailmanmestaruutta tilillään, joten finaalin voittava pelaaja pääsisi siis pyörätuolibiljardin meriittilistan ykköseksi maailmassa.
Finaalin alku oli tasainen tilanteeseen 2-2-saakka. Sen jälkeen Henrik Larsson teki pienen pesäeron mennen jo 5-2 johtoon. Myös seuraava erä ruotsalaiselle ja tilanne Jounin kannalta jo varsin tukala. Seuraavaksi hieno taisteluerä Jounille ja kavennus tilanteeksi 3-6. Tämä jäi kuitenkin Jounin viimeiseksi voittoeräksi, sillä Henrik Larsson lopetti ottelun ysin kyydillä voittaen ottelun erin 7-3.
MM-pronssia saivat Irlannin Fred Dinsmore sekä Puolan Leszek Blumczynski. Kilpailussa oli mukana yhteensä 18 pelaajaa.