Kaarina yrittäjämyönteisyydessä hopeasijalla

0

Liedossa ja Kaarinassa tehdään paikallisten yrittäjien mielestä Varsinais-Suomen parasta elinkeinopolitiikkaa. Molemmat kunnat ovat kärjessä myös koko Suomen vertailussa.
Asia selviää tänään keskiviikkona  julkaistusta Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2016 -tutkimuksesta.

Lieto saa elinkeinopolitiikastaan yrittäjiltä kokonaiskouluarvosanan 8,2. Vuonna 2014 kärkisijaa pitäneelle Kaarinalle heltiää sillekin 8. Jaetulla kolmannella sijalla ovat Sauvo, Raisio ja Naantali arvosanalla 7,1. Maakunnan suurista kaupungeista Turku ja Salo saavat yrittäjiltä yleisarvosanan 6,4.

Liedossa elinkeinopolitiikka arvioitiin Suomen parhaaksi, Kaarina pitää kakkossijaa. Kun tutkitaan kuntien elinkeinopolitiikan eri osa-alueita, Lieto ja Kaarina ovat niin ikään kärkisijoilla. Heikoimman arvosanan päätöksenteon yrityslähtöisyydessä saa Parainen, jolle heruu yrittäjiltä kouluarvosana 5,9.

– Liedossa ja Kaarinassa on viime vuosina tehty määrätietoista työtä yrittämisen olosuhteiden parantamiseksi ja ymmärretty, että kunta menestyy niin hyvin kuin sen yritykset menestyvät, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Hanna Munter kiittelee.