Poliisi selvitti laajan pyörävarkaussarjan

0

Turun poliisi on selvittänyt viime vuodelta laajan polkupyörävarkaussarjan. Sarjassa löytyi kymmeniä varastettuja pyöriä sekä muuta omaisuutta.
Pyöriä oli anastettu systemaattisesti Turusta ja lähikunnista ja myyty edelleen lähinnä internetiä hyväksi käyttäen. Tutkinnan aikana kuulusteltu useita henkilöitä ja poliisin selvityksen mukaan varkauksissa ja varastetun tavaran edelleen myynnissä on toimittu lähes ammattimaisesti. Juttukokonaisuus on nyt siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Poliisi varoittaa keväällä aktivoituvista pyörävarkaista. Pyöriä varastetaan Turussa ja lähialueilla useampia päivittäin. Kunnollinen lukkolaite estää osaltaan varkauksia. Omasta polkupyörästä kannattaa ottaa tunnistenumero ja mahdolliset muut tunnisteet muistiin varkauden varalle. Tämä helpottaa huomattavasti pyörän tunnistamista ja omistajalle palauttamista jos pyörä varastetaan ja löydetään myöhemmin.

Turun poliisi muistuttaa yksityishenkilöiltä polkupyöriä ostavia ihmisiä tarkistamaan ostettavan pyörän laillisuus mahdollisimman tarkasti. Pyörän laillisuutta on syytä epäillä jos pyörän runkonumeroa ei löydy tai se on jostain syystä esimerkiksi naarmuuntunut osittain. Lisäksi jos uuden veroista pyörää myydään todella halvalla hinnalla esimerkiksi muuton takia, pitäisi ostajan hälytyskellojen soida.