Kaarinan poliisiasema lakkautetaan – päätös tulee voimaan

0

Kaarinan poliisiasema lakkautetaan. Päätös tulee voimaan tämän viikon keskiviikkona. Käytännössä asema on ollut hiljainen jo puoli vuotta. Vuoden vaihteessa tutkijat ja lupapalvelut siirtyivät Turkuun. Asema on toiminut vain partioiden tukipisteenä.

Sisäministeriö on Poliisihallituksen esityksen pohjalta tehnyt päätöksen yhteensä 11 poliisiaseman lakkauttamisesta. Yksi näistä on Kaarina.

Lakkauttamisen perusteena ovat toiminnalliset tarpeet ja valtiontalouden säästötarpeet.

Sisäministeriön tiedotteen mukaan poliisiasemaverkosto säilyy kattavana lakkauttamisista huolimatta ja poliisin operatiivinen toimintakyky ei saa heikentyä uudistusten myötä.

Lounais-Suomessa loppuu myös Euran poliisiasema.

Poliisihallituksen esitys toimipisteverkoston muutoksista tehtiin loppuvuodesta 2015. Tämän jälkeen esitys oli lausuntokierroksella ja asiaa käsiteltiin muun muassa alueellistamisen koordinaatioryhmässä.
Lakkautuksilla saavutetaan arviolta noin 745 000 euron vuotuiset säästöt, kertoo sisäministeriö. Toimipisteverkostoa karsimalla alennetaan toimitilakustannuksia. Saavutetuilla säästöillä hillitään myös poliisimiesten määrän laskua, eli siirretään määrärahoja seinistä toimintaan.

  • Lue lisää Kaarina-lehdestä 22.6.