E-kirjojen lainaaminen liki kaksinkertaistui

0
Kaarinan pääkirjaston kirjastonhoitaja Päivi Svala kannustaa testaamaan kirjaston E-kirjapalvelua.
Kaarinan pääkirjaston kirjastonhoitaja Päivi Svala kannustaa testaamaan kirjaston E-kirjapalvelua.

Vaski-kirjastoista voi lainata myös E-kirjoja. Kokoelma on vielä suhteellisen tuntematon, mutta lainausmäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2014 kirjoja lainattiin 893, viime vuonna jo 1 762 kertaa.

Viime vuoden lopussa kokoelmassa oli sähköisiä kirjoja vajaa 400. Tarjolla on suomen-, englannin- ja ruotsinkielistä kertomakirjallisuutta, tietokirjoja kuten matkaoppaita, äänikirjoja ja elokuvia.

E-kirjoja voivat lainata kaikki kirjastokortin haltijat. Laina-aika on maksimissaan kaksi viikkoa ja kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päättyessä. E-kirjoista ei makseta myöhästymis- tai varausmaksuja.

Sähköisen kirjan lainaaminen onnistuu perustason atk-taidoilla.

Kaarinan pääkirjaston kirjastonhoitaja Päivi Svala myöntää, että sähköisten kirjojen kokoelma on vielä suppea. E-kirjakokoelman kartuttamista on hidastanut suomenkielisten E-kirjojen heikko saatavuus.

– Jatkossa hankitaan erityisesti suosittuja suomenkielisiä kirjoja ja nuoria kiinnostavia E-kirjoja.

 

Näin lainaat E-kirjan

  • Mene Vaski-kirjastojen sivustolle osoitteeseen www.vaski.finna.fi.
  • Valitse sivun ylälaidan valikosta E-aineistot-sivu.
  • Valitse palvelu ja etsi kiinnostava kirja.
  • Lainaa kirja kirjastokorttisi numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvullasi. Tunnusluku on sama mitä käytät lainatessasi kirjoja kirjastosta. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjastosta. Muista ottaa henkilötodistus mukaasi.
  • Valitse, haluatko lukea kirjan selaimessa vai ladata sen koneellesi. Jos luet kirjan selaimessa, et tarvitse lukuohjelmaa.
  • Jos haluat ladata kirjan koneellesi, tarvitset laitteeseen sopivan lukuohjelman.
  • Ohjeita lainaamiseen löydät E-aineisto-sivulta. Voit myös kysyä apua osoitteesta vaski.overdrive@turku.fi tai kirjastosta.

Lue Kaarina-lehdestä: Mitä kirjoja kaarinalaiset varaavat nyt? Miten piikkiöläisten ja kaarinalaisten kesäkirjasuosikit erosivat toisistaan?

 

Lue lisää 10.8.2016 lehdestä