Piikkiön kirkon urkuihin lupailtiin 400 000 euroa

0

SEURAKUNTA. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto ehdottaa, että Piikkiön kirkon uusiin urkuihin varattaisiin ensi vuoden budjetista 400 000 euroa. Rahaa olisi näillä näkymin luvassa myös Kaarinan kirkon äänentoistolaitteiston uusimiseen (40 000 e). Littoisten seurakuntatalon kohtalosta ei vielä tehty esitystä. Vaihtoehtoina on talon myyminen tai sen peruskorjaaminen.

Kirkkoneuvoston talousarviokokous istuttiin tänään. Seuraavaksi seurakunnat saavat antaa lausuntonsa esityksestä. Kirkkoneuvosto käsittelee talousarviota vielä toisen kerran 27. lokakuuta. Talousarvion sinetöi kirkkovaltuusto marraskuun 10. päivä.

Tämän ensimmäisen käsittelyn jälkeen seurakuntayhtymän vuosikatteeksi arvioidaan 1,59 miljoonaa euroa. Poistojen määräksi arvioidaan 3,9 miljoonaa euroa ja tilikauden tulokseksi alijäämäinen tulos  – 2,38 miljoonaa euroa.

Verotuloja arvioidaan tulevan 25 miljoonaa euroa ja valtion avustusta 4,2 miljoonaa euroa. Yhteisöverotuottoja seurakunnat eivät enää saa, vaan yhteisövero muuttui valtionavustukseksi.