35 kilometriä sähköverkkoa maan alle Kaarinassa

0

Rauhalinnan, Voivalan, Soukkion, Hulkkion, Tuorlan ja Raadelman alueilla siirretään sähköverkkoa maan alle 35 kilometrin matkalta. Hankkeen arvo on noin 2,2 miljoonaa euroa, ja sen tekee Caruna.

Maakaapelointi on jo aloitettu ja työ jatkuu heinäkuulle 2017. Caruna huomauttaa, että  teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Caruna kertoo, että hanke työllistää suoraan noin 22 henkilöä.  Kaarinassa Carunan urakoitsijakumppanina on TLT-Group Oy.

Kaarinan kaupunki on työssä mukana katovalojen saneerauksella ja Lounea teleoperaattorina.

– Hankkeen myötä lisäämme alueella noin 3 200 asiakasta säävarman verkon piiriin. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa, sanoo hankepäällikkö Kalle Sato Carunasta.