Runo-Kaarinan voitto meni Ouluun

0
Riikka Ulanto kertoo hymyilleensä kaksi vuorokautta putkeen, kun kuuli voitostaan. Sen jälkeen iski paniikki. – Ymmärsin, että siitähän tulee oikeasti kirja. Yhtäkkiä olin siinä, mihin olin tähdännyt vuosikaudet ja se tuntui kauhean pelottavalta.

Tämänvuotisen Runo-Kaarina-kilpailun on voittanut torniolaislähtöinen Riikka Ulanto (s. 1982) teoksellaan Vedelmiä. Voittaja julkistettiin Turun kirjamessuilla tänään perjantaina kello 12.

Nykyisin Oulussa asuva Ulanto on saanut aiemmin tunnustusta J. H. Erkon kilpailussa, jossa hän sijoittui v. 2011 kolmanneksi. Ulannon runoja on esitetty teatteri Avoimissa ovissa sekä sävelletty naiskuorolle. Lisäksi niitä on julkaistu Gummeruksen Runot 2013 -antologiassa.

Koulutukseltaan Ulanto on muusikko ja kirjastonhoitaja. Äänet ovat esillä myös hänen runoissaan.

– Äänten lisäksi runot kokoavat materiaalikseen yksittäisiä kuvia, näkökulmia ja sattumuksia. Usein listoiksi rakentuvat runot muodostavat oman, vähän irralliseltakin tuntuvan maailman, jonka avaaminen on lukijalle kielellinen seikkailu, teosta kuvaillaan.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 5.10.