Toivo elää seurakunnan bussimatkan jälkeen

0
Bussi on tuonut Lea Suomisen (vas.), Esko Lehtisalon, Aila Lenkkerin, Tuija Leesten ja Sinikka Tuomarilan Turkuun seurakuntien toimitalolle, jonka juhlasalissa yhteisen kirkkovaltuuston kokous on pian alkamassa.
Bussi on tuonut Lea Suomisen (vas.), Esko Lehtisalon, Aila Lenkkerin, Tuija Leesten ja Sinikka Tuomarilan Turkuun seurakuntien toimitalolle, jonka juhlasalissa yhteisen kirkkovaltuuston kokous on pian alkamassa.

Joukko piikkiöläisiä matkasi torstai-iltana bussilla Turkuun seuraamaan tärkeää kokousta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston asialistalla oli yhtenä kohtana lausuntoesitys tulevasta seurakuntarakenteesta.

Kirkkoneuvoston alkuperäinen esitys seurakuntarakenteesta muutettiin kokouksessa uuteen muotoon. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille päätettiin lähettää lausunto, josta oli poistettu maininta pyrkimyksestä suurempiin seurakuntayksikköihin.

Lausunnossa esitetään myös selvitysmiehen asettamista suunnittelemaan seurakuntien kehittämistä. Valtuusto varasi lisäksi itselleen mahdollisuuden kannanottoon selvitysmiehen esityksen ja sitä koskevien seurakuntien kannanottojen jälkeen.

Tulevasta seurakuntarakenteesta päättää tuomiokapitulin käsittelyn jälkeen kirkkohallitus.

Bussissa istui kotimatkalla ehkä hieman väsyneitä mutta kokouksen lopputulokseen tyytyväisiä piikkiöläisiä.

Kirkkoherra Merja Hermosen mukaan Piikkiön seurakunnan itsenäisyyttä puolustavassa adressissa on mennyt rikki 1500 allekirjoituksen raja.

Videolta näet tunnelmia kokousmatkalta!

Lue lisää 5.10.2016 lehdestä