Föli luopuu maksullisista aikatauluista

0

Fölin alueella aiotaan luopua maksullisista aikataulukirjoista ensi kesään mennessä. Nykyisin aikataulukirjasta on tehty kaksi versiota: koteihin jaettava maksuton versio ja hintamerkinnällä varustettu maksullinen versio. Kansilehteä lukuun ottamatta aikataulukirjat ovat olleet samanlaiset.

Aikoinaan kirjan maksullisuutta on perusteltu muun muassa sillä, että asiakkaat ovat pyytäneet palvelupisteestä aikataulukirjaa vain katsoakseen jonkun yksittäisen aikataulun ja sitten heittäneet kirjan roskiin. Tänä päivänä aikatauluja on saatavilla sähköisillä palveluilla, jolloin painettujen aikataulukirjojen tarve on vähentynyt.

Maksullisista aikataulukirjoista aiheutuvia kokonaiskustannuksia on vaikea laskea, mutta todennäköisesti ne ylittävät saadun tuoton. Tästä syystä ei ole järkevää enää painaa kahta erilaista aikataulua. Maksuttomuus helpottaa myös palvelupisteiden työskentelyä, kun postijakelusta reklamoivilta asiakkailta ei tarvitse enää pyytää aikataulukirjasta hintaa.