Mykkäelokuvia ja robottien koodausta viidesluokkalaisten tapaan

0
BlueBot-robotti liikkuu alustalla ruudusta toiseen sen mukaan, miten sille on annettu komentoja. Robotin ohjaamista ovat harjoittelemassa Kalle Niittynen (vas.), Iida Värränkivi, Saaga Lipponen, Maisa Hellman, Joanna Lehtinen ja Cilla Rajamäki. –Se menee eteenpäin ja sivuille, ja peruuttaakin voi. Komentoja voi antaa kerralla enintään 40, Joanna selittää.
BlueBot-robotti liikkuu alustalla ruudusta toiseen sen mukaan, miten sille on annettu komentoja. Robotin ohjaamista ovat harjoittelemassa Kalle Niittynen (vas.), Iida Värränkivi, Saaga Lipponen, Maisa Hellman, Joanna Lehtinen ja Cilla Rajamäki. –Se menee eteenpäin ja sivuille, ja peruuttaakin voi. Komentoja voi antaa kerralla enintään 40, Joanna selittää.

Auranlaakson koulun viidesluokkalaiset ovat tänä syksynä opetelleet tekemään mykkäelokuvia. Äidinkielen opetukseen sisältyneessä elokuvien teossa kuvaus- ja editointivälineenä olivat tabletit.

-Kuusi ryhmää teki kukin oman elokuvan. Mukana oli yhteensä 27 oppilasta, kertoo rehtori Matti Kallio.

Muut luokat saivat koululla pidetyn arviointiviikon aikana katsella elokuvaprojektien tuloksia. Samalla heille tuli tutuksi, mitä mykkäelokuva tarkoittaa.

Arviointiviikolla myös valinnaisen koodauskurssin käyneet oppilaat jakoivat osaamistaan toisille koululaisille. Koodausta eli ohjelmointia oli opeteltu BlueBot- ja BeeBot –roboteilla, tableteilla ja Robogem-lautapeleillä.

Jännittävän Kauhumotelli-elokuvan trailerilta näet, miten oppilaat taitavat elokuvan teon. Toisella videolla oppilaat koodaavat hauskannäköistä robottia.

Lue lisää 16.11.2016 lehdestä