Pukkilan sillan liikuntasaumalaite uusitaan – toinen kaista kiinni moottoritiellä

0

Pukkilan ylikulkusillalla ajetaan ensi viikosta lähtien yhtä kaistaa pitkin E18-moottoritiellä. Toinen kaista suljetaan tiistaista alkaen rikkoutuneen liikuntasaumalaitteen takia.

Sillan Turun puoleisen pään rikkoutunut liikuntasaumalaite vaihdetaan uuteen liikuntasaumalaitteeseen. Korjaustyö tehdään ajokaista kerrallaan, ja tämän vuoksi liikenne joudutaan rajoittamaan sillalla yhdelle ajokaistalle. Korjaustyö joudutaan ajoittamaan kylmään vuodenaikaan, jolloin sillassa ei ole lämpölaajenemista ja se on lyhimmillään. Tällöin liikuntasaumassa välys on suurimmillaan ja vaihtotyö on helpompi toteuttaa.

Työstä aiheutuu haittaa liikenteelle Turusta Helsingin suuntaan ajettaessa. Työmaan kohdalla sillalla tulee olemaan 50 km/h nopeusrajoitus, kun kohteella työskennellään. Muina aikoina kohteella on 80 km/h nopeusrajoitus.

Uusimistyöt valmistuvat viikolla 50 eli joulua edeltävällä viikolla.