Arkiston aarteita: Kaarinan lukio sai värikkään logon

0

Juttu on julkaistu Kaarina-lehdessä 28.

10.1998. Se on jälleen ajankohtainen, sillä Mika Kurkilahti suunnitteli juuri lukiolle uuden logon ja graafiset ohjeet.

– Dynaaminen, värikäs, eteenpäin menevä, moderni, perusteli valintaraati julkistaessaan Kaarinan lukion logokilpailun voittajatyötä.

Oppilaiden keskuudessa julistetun kilpailun voitti toista luokkaa käydä Mika Kurkilahti. Vasemmassa laidassa lukee sinisellä sana "lukio". Punaisella pohjalla viittilöi keltainen ja lennokas K-kirjain.

– Se on vähän niin kuin juokseva tai luisteleva hahmo, ja kuvaa lukion urheilupainotteisuutta, suunnittelija Mika Kurkilahti kertoo.

– Punainen ja keltainen ovat myös Kaarinan vaakunan värit, ja siksi halusin ne tähän logoon.

Kirjaimen voi nähdä myös istuvana Kaarina-neitona, joka pitkillä käsillään viittoo katsojaa luokseen.

– Idea tästä syntyi aika piankin omassa päässäni, ja olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen, Mika pohtii.

Raadin toive oli, että logon alle sijoitettaisiin vielä teksti "Kaarinan lukio". Samaten siitä on tarkoitus tehdä myös mustavalkoinen versio. Logoa tullaan käyttämään kirjekuorissa, kirjepapereissa, netissä ja kaikkialla, missä lukiota tuodaan esiin.

Lukion logo on ensimmäinen Mikan suunnittelema logo, mutta ei välttämättä viimeinen. Graafinen suunnittelu kiinnostaa häntä ehkä jopa ammatiksi asti.

Piirustusharrastukselle tietokone on antanut uusia mahdollisuuksia.

– Tietokoneella kuvan voi tallentaa, ja muuttaa taas uudenlaiseksi.

Yli 50 ehdotusta

Logokilpailuun tuli opettaja Laura Pitkäsen mukaan yli 50 kilpailuehdotusta, joista raati raakkasi loppusuoralle parhaat. Raati koostui rehtorista, opettajien, oppilaskunnan sekä keittiön edustajista. Laura Pitkäsen lisäksi kilpailun järjestäneessä työryhmässä olivat opettajat Merja Laine ja Sinikka Laakio-Whybrow.

Voittajan lisäksi kärkikolmikkoon valittiin kaksi muuta työtä. Teemu Kakko oli tehnyt työn, joka oli raadin mielestä selkeä ja harmoninen. Sami Erjonmaan työ oli kansainvälinen ja positiivinen. Myös oppilaat äänestivät oman suosikkinsa: lukion, viivoittimen ja kynän kuvat yhdistänyt Jussi Heino.