Linnassa nähdään jälleen piikkiöläistä käsityötä

0

Linnan juhlissa nähdään jälleen piikkiöläisen vaatesuunnittelija-ompelija Laura Hannulan ja raumalaisen pitsitaitelija Tarmo Thorströmin yhdessä valmistama luomus. Tänä vuonna punaiselle matolle heidän puvussaan astelee Runeberg-palkitun kirjailijan Tapio Koivukarin puoliso Hulda Leifsdottir.

Puvussa yhdistellään nyplättyä pitsiä ja kierrätysmateriaaleja.
– Taiteilija Leifsdottir toivoi puvun olevan kantajalleen sopiva eli hieman taiteellinen sekä kotimaansa Islannin sekä nykyisen asuinkaupunkinsa Rauman kulttuureja yhdistävä. Puvun toivottiin olevan myös kuninkaallinen ja elegantti, sekä tietysti tilaisuuden huomioon ottaen käytännöllinen ja etiketin mukainen, Hannula kertoo.

Viime vuonna parivaljakon asussa Linnan juhlissa juhli kansanedustaja Kristiina Salonen.

Teksti: Teija Uurinmäki, Kaarina-lehti

Kuva: Laura Hannula