Kelan palvelut ruuhkaantuivat

0

Kelan toimistoissa ja puhelinpalveluissa on poikkeuksellinen ruuhka.

Kela kehottaa kaikkia, joiden asialla ei ole kiire, siirtämään asiointia myöhempään ajankohtaan. Myös puhelinpalveluun soittamista kannattaa nyt välttää. Asian käsittelyyn saaminen ei nopeudu, vaikka asioisi toimistossa.

Poikkeuksellinen ruuhka toimistoissa ja puhelinpalvelussa johtuu toimeentulotukea hakevien asiakkaiden siirtymisestä kunnista Kelan asiakkaiksi. Tilanne on otettu Kelassa vakavasti. Ruuhka on aiheuttanut asiakkaille kohtuutonta haittaa, ja sen hoitamiseksi tehdään kaikki se, mitä pystytään.

Mene verkkoon

Sujuvinta asiointi on verkossa. Jos verkossa asiointi ei onnistu, voi Kelaan varata puhelinajan (www.kela.fi/ajanvaraus). Puhelinajat on tarkoitettu tilanteisiin, joissa hakemuksen täyttäminen muulla tavoin ei onnistu.

Kelan asiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi) voi tarkistaa oman hakemuksen käsittelytiedot ja hakea lähes kaikkia etuuksia. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Verkkoasiointipalvelussa voit: hakea Kelan etuuksia, ilmoittaa muutoksista ja lakkauttaa tuen, muuttaa tilinumeroa, tarkistaa, onko hakemuksesi ratkaistu, paljonko etuutta maksetaan ja koska maksupäivä on lähettää etuusasioihin liittyviä viestejä.

Tutustu myös Kysy Kelasta -palstaan, jossa Kelan asiantuntijat vastaavat asiakkaiden kysymyksiin joka arkipäivä.

Hakemuksen voi toimittaa myös postitse

Jos hakemuksen jättäminen ei onnistu verkossa, hakemuksen voi toimittaa myös postitse. Löydät osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa. Postita täytetty lomake liitteineen Kelaan. Kirjeet käsitellään neljässä alueellisessa keskuksessa. Oman alueen postisoitteen voi käydä tarkistamassa osoitteesta www.kela.fi/postiosoitteet.

Maksupäivät kuulet nauhalta

Numerosta 020 634 0210 kuulet mihin vuorokaudenaikaan tahansa lapsilisän, lastenhoidon tuen, eläke- ja vammaisetuuksien, asumistukien, opintotuen sekä sotilasavustuksen maksupäivät.

Yleiset maksupäivät voit tarkistaa myös verkossa osoitteessa www.kela.fi/maksupaivat.