Valssit ja masurkat oli hiottu

0
Asut ja kampaukset ovat kunnossa, kun kakkosluokkalaiset aloittavat ohjelmiston.

Juhlavia asuja, laitettuja kampauksia, pientä jännitystä ilmassa ja sulavia askeleita. Tätä kaikkea nähtiin, kun Kaarinan lukion vanhimmiksi tulleet oppilaat esittivät tanssiohjelmistoaan. Kehruuvalssia, polkkamasurkkaa, taputusten ja hei-huutojen ryydittämää Lambeth Walkia sekä muita tansseja oli huolella hiottu tärkeää päivää varten.

Kun lukion salissa pidettäviin vanhojen tansseihin on enää vain hetki aikaa, Ella Knuuttila (vas.) ja Ella Reinikainen myöntävät jännittävänsä vähän. Tanssimisen ohella päivässä on heidän mielestään hauskaa se, että saa pukeutua hienoihin pukuihin.
Tanssiparina salin lattialle suuntaavat Jani Pöllänen ja Noora Salkoranta kertovat, että he ovat käyneet aamulla esiintymässä Piikkiön yhtenäiskoululla. Illan ohjelmaan kuuluu meno Turun VPK:n talolle, kuten vanhojen päivän perinteenä on ollut. –Vahvuutena on lopputanssi, se on oppilaiden keksimä, Noora mainitsee. Hän on harrastanut tanssia jo seitsemänneltä luokalta asti; showtanssia, klassista balettia ja nykytanssia. Myös Jani on tottunut tanssija, vaikkei tunnustaudukaan tanssin harrastajaksi.
Helmat heilahtavat ja tanssijat keskittyvät.
-Tanssiminen on mukavaa, se on uusi kokemus, toteaa Miikka Koskivaara. Myös hänen daamilleen, Yhdysvalloista kotoisin olevalle Samantha Valikille paritanssi on uutta. Pyörätuolitanssin parissa pitkään toiminut Raisa Herpiö (oik.) on soveltanut päivän ohjelmiston parille.