Harvaluodossa savuaa lauantaina

0

Piikkiön VPK harjoittelee Kaarinan Harvaluodossa savusukellusta lauantaina 11.3. kello 8–16. Harjoitus toteutetaan sääolosuhteiden salliessa osoitteessa Uudentalontie 106, Kaarina.

Harjoituksesta muodostuu savua, joten ulkopuolisia pyydetään välttämään harjoitusaluetta. Harjoitusta ei ole mahdollista tulla seuraamaan. Harjoitus toteutetaan rakennusvalvontaviranomaisen ja ympäristönsuojelutoimen ohjeiden mukaisesti. Turun hätäkeskusta ja Varsinais-Suomen pelastuslaitosta on tiedotettu harjoituksesta.

Savusukeltajat harjoittelevat etsintää ja pelastamista, huoneistopalon sammuttamista, lämpökameran käyttöä sekä savutuuletusta. Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on tehtävä lämmin savusukellusharjoitus joka vuosi, mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin sopimuspalokuntien savusukeltajia.
Palokunta osallistuu harjoitukseen koko ajoneuvokalustollaan, mikä aiheuttaa harjoituksen aikana liikennettä Uudentalontielle.