Kaarina on Suomen viidenneksi paras paikka asua

0
Kaarinasta löytyvät Suomen viidenneksi tyytyväisimmät asukkaat, kertoo EPSI Ratingin vuosittain tehtävä tutkimus suomalaisten tyytyväisyydestä asuinkuntiinsa. Suomen tyytyväisimmät asukkaat löytyvät Pirkkalasta ja Kauniaisista. Naantali on sijalla kolme.
Turun lähikunnat ovat yleisesti menestyneet hyvin viime vuosina: Turun lähikuntia on päässyt top 10 joukkoon nyt peräti neljä: Naantalin ja Kaarinan lisäksi nyt myös Lieto ja Raisio.
 Nämä tulokset näyttävät jälleen sen, että suurten kaupunkien lähellä olevissa pienemmissä kunnissa ihmiset ovat kaikkein tyytyväisimpiä. Kyse on ehkä ihmisen kokoisesta mittakaavasta, ehkä palveluista, mutta varmasti kaupungin läheisyydelläkin on asian kanssa tekemistä. Maakuntien keskuskaupungeista ainoastaan Seinäjoki on kymmenen parhaan joukossa, vaikka siellä on toteutettu kuntaliitoksia. Tätä voi pitää erinomaisena tuloksena! Tampere pitää suurimpien kaupunkien ykkössijaa, mikä on ollut nähtävissä monissa muissakin vetovoimaa mittaavissa kyselyissä,” toteaa Jenni Airaksinen, kuntatutkija, HT Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta EPSI Ratingin tiedotteessa.
Seinäjoki taas nousi suurten kaupunkien kärkeen.
Tyytyväisyysindeksi tuotetaan asteikolla 0-100, jossa 75 on hyvä taso. Tutkimukseen haastateltiin viime vuoden lopulla 10 263 suomalaista, joilta kysyttiin palveluihin kohdistuvia odotuksia ja niiden täyttymistä, kunnan suositteluhalukkuutta sekä vastaajan mielipidettä siitä, miten lähellä kuvitteellista, täydellistä asuinkuntaa nykyinen asuinkunta on.
Pirkkala ja Kauniainen ovat vuoden 2016 huiput. Edellisen vuoden voittajakunta Lempäälä jäi niistä jälkeen, mutta myös sen tulos oli edelleen korkea (75,1). Kaiken kaikkiaan parhaiden kuntien saamat arviot ovat erinomaisia. Keskiarvo on peräti 69,4 jonka yläpuolelle ylsi lähes puolet kaikista reitatuista 75 kunnasta.