Kuolleen miehen tietoja ei saada pois ehdokaslistoilta

0

Perussuomalaisten ehdokas Pertti Alakylä menehtyi

VAALIT/ Teija Uurinmäki.

Kaarinan vaalimainonnassa näkyvät menehtyneen miehen tiedot. Perussuomalaisten ehdokas Pertti Alakylä kuoli viime viikolla. Hänen ehdokasnumeronsa on 44. Valitettavasti osa vaalimainoksista on jo painettu ja vahvistettu, eikä hänen nimeään saada niistä enää pois.

Kaarinan Perussuomalaisten puheenjohtaja Janne Aso kertoo, että Alakylän tiedot on poistettu Kaarinan perussuomalaisten omista mainoksista ja verkkosivuilta. Sen sijaan puolueen koko maakunnan alueelle jaettavassa lehdessä ja painetuissa julisteissa nimi on. Lehteä on painettu 211 000 kappaletta.

– Julisteet ja lehdet oli jo painettu, niiden osalta ei ollut mitään tehtävissä.

Alakylän nimi pysyy myös kaupungin vastuulla olevassa puolueiden ehdokaslistojen yhdistelmässä. Ehdokaslista on esillä muun muassa kaupungin virallisella ilmoitustaululla, äänestyspaikoissa ja vaalit.fi -sivustolla. Lista julkaistiin myös Kaarina-lehden keskiaukeamalla tällä viikolla (22.3.).

– Sain ohjeet oikeusministeriön vaaliosastolta ja niin ikävää kuin se omaisten kannalta onkin, emme voi tehdä mitään. Sen jälkeen, kun ehdokaslistojen yhdistelmä on vahvistettu keskusvaalilautakunnassa, listaan ei saa tehdä muutoksia. Nimeä ei voi esimerkiksi vetää yli listoilta, pahoittelee Kaarinan kaupungin vaalivastaava Sari Vahtera.

Keskusvaalilautakunnan kokous istuttiin 9. maaliskuuta. Ehdokkaan menehtyminen kirjataan keskusvaalilautakunnan pöytäkirjaan vaalien jälkeen 12. huhtikuuta, kun vaalien tulos vahvistetaan. Alakylän mahdollisesti saamat äänet lasketaan puolueen hyväksi.

Vahteran tiedossa ei ole, että Kaarinassa olisi ollut vastaavaa tilannetta aikaisemmin.