KaaPo päätti kolmen ottelun viikon vakuuttavasti

0
Kuvassa hattutempun JyTy-Kaapo-ottelussa viimeistellyt Joona Järvistö. Kuvan otti Jukka Puputti.

Jalkapallo / Jussi Luotonen  KaaPon härkäviikot päättyivät vierasotteluun Jyrkkälän Tykkien vieraana torstaina 11. toukokuuta. Ottelun käsikirjoitus oli alusta asti kaikille selvillä; KaaPo pyrki hallitsemaan palloa ja vastaavasti JyTy puolustamaan mahdollisimman tiiviisti. Vaikka ottelu oli KaaPolle jo kolmas viikon sisään, niin keltapaidat lähtivät otteluun virkeänä ja hyvin valmistautuneina.
Avausjakso oli KaaPon hallintaa heti alkuvihellyksestä alkaen. JyTy tiputti koko ryhmänsä omalle kenttäpuoliskolle ja pyrki pitämään KaaPon poissa maalintekopaikoilta. KaaPo sai vyörytettyä hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen lähemmäs ja lähemmäs JyTyn maalia, joten pallon löytyminen maalista ei ollut kuin ajan kysymys. Yllättävän kauan ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa, sillä vasta kun ottelua oli takana 29 minuuttia, pääsi KaaPon Joona Järvistö iskemään lähietäisyydeltä pallon ohi JyTyn maalilla pelanneen Joni Postin. Maali antoi KaaPolle selvästi lisää virtaa ja pelikello ehti edetä vain kaksi minuuttia, kun KaaPo siirtyi jo 0-2-johtoon. Maalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Niklas Kuusio. Seuraava maali syntyi vielä nopeammin, kun 32. peliminuutilla syntyi Järvistön illan toinen osuma kauniilla nostolla yli maalivahdin. Syötön maaliin tarjoili kapteeni Tempo Hopsu. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi osuma, kun Juho Salmisen esityöstä Kuusio pääsi iskemään illan toisen osumansa. Näin puoliajalle siirryttiin 0-4-lukemissa.
Ottelun toisella puoliajalla KaaPo jatkoi ottelun hallintaa ja maalipaikkoja syntyikin tasaiseen tahtiin. Huhtikuun kuukauden pelaajaksi valittu Järvistö jatkoi maalitehtailuaan ja viimeisteli helposti hattutemppunsa tyhjään maaliin 49. peliminuutilla. Maalia edelsi Salmisen mainio tilanne, jonka Posti kuitenkin JyTyn maalilla torjui. Järvistö ennätti ensimmäisen torjunnasta kimmonneeseen palloon, ja näin ”Tintin” kauden 8. osuma vei KaaPon jo 0-5-johtoon. Kaikki viisi vaihtoaan toisella puoliajalla suorittanut KaaPo pyrki vielä hanakasti lisäämään johtoaan, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.
”Saimme kolmen ottelun viikon päätökseen mukavalla voitolla. Ottelussa ei rankan viikon rasitus näkynyt, tästä kiitos laajan rinkimme. Pystyimme pitämään pelitempon tarpeeksi korkealla emmekä antaneet vastustajalle käytännössä mitään mahdollisuutta. Kun vastustaja pyrki iskemään vastaan, hoiti puolustuslinjamme tilanteet tyylikkäästä jo aikaisessa vaiheessa. Tästä on jälleen hyvä jatkaa kohti seuraavaa ottelua”, summasi päävalmentaja Tomi Kivikoski ottelun jälkeen.

KaaPo selätti Raunistulan kirouksen
Kaarinan ylpeys eteni neljännelle kierrokselle Suomen Regions’ Cupissa, kun kolmannella kierroksella jalkoihin jäi Turun Weikot. Ottelu pelattiin pahamaineisella Raunistulan KHT:lla, josta KaaPolle ei hyviä tuloksia ole herunut miesmuistiin.
Ottelu oli alusta lähtien KaaPon hallintaa ja pallo liikkuikin näyttävästi pelaajalta pelaajalle. Ottelun avausmaalista vastasi Juho Salminen, jonka läpiajoon vapautti topparin tontilla vakuuttavasti esiintynyt Vili Ruuskanen. Vain hetkeä myöhemmin Teemu Tuominen lisäsi KaaPon 0-2-johtoon olemalla kulmapotkun jälkitilanteessa ensimmäisenä paikalla. Maalien jälkeen KaaPon pelaaminen hieman hidastui, ja siten TuWe:kin pääsi peliin hieman mukaan. Avausjakson puolivälissä Weikot pelasivat näyttävän kulmapotkukuvion ja pääsivät kaventamaan tilanteeksi 1-2. Kavennusmaali herätti KaaPon jälleen lisäämään pelitempoa, ja tämä tuottikin aika pian tulosta. Salminen pääsi läpiajoon, tällä kertaa Rami Ojanperän pystysyötöstä, ja siirsi taukotulokseksi 1-3.
Ottelun toinen puoliaika oli KaaPon näytöstä, ja maalintekopaikkoja tuhlailtiin oikein urakalla. Toisen puoliajan ainokaisesta vastasi Jussi Luotonen, joka pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin Salmisen esityöstä.
”Saimme ottelusta sen, mitä lähdimme hakemaan, eli jatkopaikan. Pelasimme mielestäni ihan hyvän ottelun ja saimme myös jaettua pelivastuuta mukavasti. Olisimme voineet olla tietenkin tehokkaampia, mutta hyvä näin”, pohti ottelun jälkeen päävalmentaja Tomi Kivikoski.