Katso video: Raino ja Valto-metso häkkiostoksilla

0
Raino Rissasen (keskellä) ja Valto-metson tarinasta on tekeillä lapsille suunnattu televisio-ohjelma. Valtoa esittää Jouni Röyskö (oik.) Ohjelman käsikirjoittaa Petra Uunimäki, ja sen kuvaa Juhani Kakko (vas.).

Pari vuotta sitten kaarinalainen Raino Rissanen koki yllätyksen ollessaan remonttihommissa poikansa mökillä Kemiössä. Pihamaalle tepasteli yhtäkkiä oikea metso. Eikä lintu lähtenytkään heti karkuun, vaan jäi seurailemaan ihmeissään Rissasen remonttipuuhia.
Tästä alkoi Rissasen ja metson, jonka Rissanen myöhemmin risti Valtoksi, ystävyys. Rissasen poika otti kaksikon tapaamisesta videopätkiä, jotka saivat huomiota valtakunnallisessa mediassa.

Nyt Valto-metsosta tehdään lapsille suunnattua televisiosarjaa, jossa Rissasen lisäksi näyttelee Valtoa esittävä nukke. Ohjelmaa on käsikirjoitettu kahdeksan jaksoa. Juhani Kakko on kuvannut ohjelmasta demon, jonka voi käydä katsomassa tästä linkistä.

 

Lue lisää 7.6.2017 lehdestä