Kaarinassa avoinna 50 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten

0

Elinkeinotoimiston tuoreen tilaston mukaan Kaarinassa oli kesäkuun lopussa 16 % vähemmän työttömiä kuin viime vuonna.

Työttömiä työnhakijoita oli nyt 1 410. Kaarinan työttömyysprosentti oli 9. Samaan aikaan kaupungissa oli 96 avointa työpaikkaa. Viime vuoden kesäkuussa työpaikkoja oli auki 46.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien Ely-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.

Koko Varsinais-Suomen alueella oli kesäkuun lopussa 27 200 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa – nyt 3 000 henkilöllä. Työttömyyden kasvu johtui pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden kesäkuusta määrä väheni 14 prosentilla (4 500 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 13 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,0 % eli 1,9 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,2 %) ja samalla osuus on maan Ely-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien Ely-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta. Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-21 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi selvästi hitaammaksi (-6 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 21 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.