Pukkilan kartano myynnissä jälleen

0

Senaatti-kiinteistöt on laittanut Piikkiössä sijaitsevan Pukkilan kartanon uudelleen myyntiin. Myyntineuvottelut edellisen ostajaehdokkaan kanssa kariutuivat ostajan rahoituksen puutteeseen.

Kartanoon kuuluvat maa-alueet sekä kahdeksan rakennusta myydään julkisella tarjouskilpailulla. Senaatti-kiinteistöt pyytää tarjoajia esittämään hinnan lisäksi myös alustavan suunnitelman kiinteistön tulevasta käyttötarkoituksesta ja ylläpidosta. Tavoitteena on, että uusi omistaja pitäisi kartanoa ainakin osittain yleisölle avoimena.

Pukkilan kartano oli Museoviraston hallinnoima vuoteen 2014 saakka, jolloin se siirtyi Senaatti-kiinteistöille. Museotoimintaa siinä ei enää ole.

Vuonna 2013 Kaarina-lehti (3.7.2013) kirjoitti Realia Management Oy:n laskeneen Pukkilan kartanon arvoksi noin 550 000 euroa. Suuren Rantatien varrelle rakennetun herraskartanon juuret ulottuvat aina 1400-luvulle asti. Sen päärakennus on valmistunut vuonna 1762.