Tuorlan kesäkaritsat saivat presidentilliset nimet

0

Tuorlan majatalon kesäkaritsat saivat nimet perinteisen nimikilpailun kautta. Nimettäviä karitsoja oli tänä vuonna kolme.

Nimiehdotuksia saapui kilpailuun satoja Facebookin ja lomakkeiden välityksellä. Kilpailuraati ihastui erityisesti Suomi 100 -teemaiseen nimisarjaan. Niinpä Tuorlan piha-aitauksessa määkivät nyt Martti, Tarja ja Sauli. Yksi pieni moka nimien kanssa kuitenkin kävi. Raati ei muistanut etukäteen tarkistaa, mitä sukupuolta kesävieraat ovat. Martti-nimi päätyikin tyttölampaalle.

– Sukupuolineutraalina kautena ei liene väliä, kantaako tyttölammas Martti-nimeä, tuumii majataloyrittäjä Marja Vaiste.

Kesälampaat ovat kotoisin paimiolaiselta tilalta, minne ne palaavat jälleen talveksi. Majatalon kävijät saavat syöttää lampaille voikukkia ja leipää. Tuorlaan toivotaan erityisesti vieraaksi erään karitsan kaimaa.

– Täytyy laittaa kutsu liikkeelle, jos vaikka saataisiin oikea Sauli tänne Naantalista käymään, Vaiste suunnittelee.

Sauli ja Tarja tarkastelivat uteliaina kameraa.
Kesäkuumalla lampaita väsyttää. Keskellä loikoilee karitsojen emo. Vasemmalla kannon vieressä nautiskelee Martti.