Runo-Kaarinan voittajateoksessa tuomiokirkko palaa

0
Runoilija Jorma Kervinen ammentaa runoihinsa muun muassa omasta elämästään ja 1800-luvun dekadenssistä. Kuva: Janette Holmström

Runo-Kaarina-kilpailun voittaja julkistettiin Turun kirjamessuilla perjantaina. Voittajateoksen Punainen, tähdetön on kirjoittanut imatralainen Jarmo Kervinen. Kervinen vie lukijansa punaiseen, pimeään ytimeen.

 

Kokoelmasta löytyy kaikuja 1800-luvun lopun dekadenssista ja 1900-luvun alun modernismista, mutta myös Turun 1990-luvun runoliikkeestä. Runoissa omaelämäkerrallisuus sekä erilaiset kirjalliset, kuvataiteelliset, elokuvalliset ja musiikilliset lainaukset käyvät kiihkeää vuoropuheluaan. Ympäristönä on Suomen Turku.

 

Runo-Kaarina on Kaarinan kaupungin vuodesta 1994 alkaen järjestämä esikoisrunoilijoille suunnattu kilpailu. Tänä vuonna kilpailuun saapui 238 käsikirjoitusta. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, runoilija ja vuoden 1999 kilpailun voittaja Jenni Haukio.

 

Tuomiokirkko palaa, Herran kekkerit ovat alkaneet

Aurajoki ulvoo tyhjyyttään mutaansa vajonneena

ruosteisia autoja, polkupyöriä kuin Neuvosto-Venäjällä

rakastin tätä kaupunkia enemmän kuin sen asukkaat

minun piti kirjoittaa tälle sielu nostaa se taivaaseen

mutta jäljiltäni ei ole muuta kuin lohkeilevia kasvoja

 

 

 

Lue lisää 11.10.2017 lehdestä