Pikkuinen kyläkoulu pyörii Kaarinassa halvimmalla

0

 

Niemenkulman koulussa on kolme opetusryhmää, joissa kaikissa on kaksi luokka-astetta samassa. Kuvassa rehtori Jussi Tuimala kiertelee viitosten matikantunnilla auttamassa.

Piikkiön Niemenkulma on Kaarinan ainoa jäljellä oleva kyläkoulu. Peltojen keskellä seisovassa puurakennuksessa opiskelee 64 lasta, jotka on jaettu kolmeen opetusryhmään. Opettajia on neljä.

Lokakuussa valmistuneen selvityksen mukaan paikkakunnan pienin koulu on samalla myös kaikkein halvin. Yhden Niemenkulmassa opiskelevan koululaisen hinnaksi tuli viime vuonna 5120 euroa. Alakouluista kallein oppilaskohtainen hinta on Hovirinnassa, jossa yhden oppilaan opetus tuli vuodessa maksamaan 7286 euroa. Laskennassa on otettu huomioon kaikki kiinteistö-, henkilöstö- ja materiaalikulut.

– Oli yllättävää kuulla, että koulumme on kaikkein halvin. Aina saa lukea mediasta, että mitä isompi yksikkö, sitä kustannustehokkaampi. Tässä huomaa, että kukin organisaatio on omanlaisensa, koulun rehtori Jussi Tuimala tuumii.

Johtava rehtori Mika Rantanen listaa Niemenkulman edullisen opetuksen syitä Kaarina-lehdessä 29.11.2017.

 

 

Lue lisää 29.11.2017 lehdestä