Kaarina-talo tulvii hiljaista muuttotohinaa

0
Suurin osa Kaarinan uuden kirjaston huonekaluista on uusia.

Kun kiinteistönhoitaja Topi Kanto avaa minulle oven Kaarina-taloon ja astun sisään, luulen ensin, että kaikki työntekijät ovat lähteneet jo kotiin. Vastassani on muuttolaatikkopinoja, mutta muuten talossa on hiljaista.

Kun kipitän Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Ritva Nurmimoron perässä syvemmälle taloon, vastaan tulee liki jokaisessa käänteessä kirjaston työntekijöitä, jotka purkavat kirjoja hyllyihin. Kaarina-talossa on korkeista avoimista tiloista ja suurista lasipinnoista huolimatta niin hyvä akustiikka, että työskentelyn äänet eivät kaiu muille. Talo on äänimaisemaltaan niin häiritsemätön, että täällähän voisi hyvin – mjaa, vaikka uppoutua kirjaan.

Kirjaston muutto alkoi viikko sitten maanantaina, ja kaikki tavarat saatiin seuraavana päivänä kannettua sisään. Parhaillaan kirjaston työntekijöiden on saatava kaikki materiaali 1200 muuttolaatikosta paikoilleen. Lue lisää 17.1.2018 lehdestä

Anu Lehtonen-Sonkki näyttää lastenosaston Tarvehuonetta. Huone on tuttu Harry Pottereista: se ilmaantuu, kun sitä eniten tarvitaan. Tarvehuonetta ei ole Kaarina-talon piirustuksissa, vaan se ideoitiin ja rakennettiin myöhemmin. Sinne on tulossa esimerkiksi kirjaston roolipukuja.