Lapin sota

0

Lapin sotaa käytiin 1940-luvulla, mutta niin käydään nytkin. Teknisen johtajan Jyrki Lapin tiellä räiskyy ja rytisee, minne ikinä tämä meneekin. Nyt hän jopa poistuu kaupungin palveluksesta kohun ja torventoitotuksen saattelemana.

Pahimuksen haastattelemat ihmiset ovat poikkeuksetta sitä mieltä, että yksi Lappi vastaa ainakin kymmentä miestä. Lappi hoitelee kaupungissa teknistä puolta, minkä lisäksi hän ratkoo taloushaasteet ja lakiasiat, sammuttaa tulipalot, nappaa rosvot ja pelastaa vauvat palavista rakennuksista.

Eipä ihme, että kaupungin tiernapoikaesityksessä mies on esittänyt ritarin osaa. Pahimus ei ihmettelisi, vaikka tosielämässäki valkoinen ratsu laiduntaisi teknisen johtajan takapihalla.

Virkamies ei ole saanut ollenkaan ansaitsemaansa arvostusta vaan on toistuvasti joutunut ottamaan vastaan kuntalaisten kiukut ja moitteet. Onneksi Lapin hermot – ja epäilemättä vatsalihakset – ovat teräksestä. Kiitoksen sana lienee kuitenkin nyt paikallaan.

Haikeana laulamme sulle jäähyväisiä, Jyrki boy: Me ennen kimpassa kuljettiin, mutta sinä pääsit parempaan kyytiin.