
Ammattiopisto Livia järjestää Tuorlassa kevään aikana Hyönteisiä ruokapöytään -kurssin, jonka kouluttajana toimii Kaarinassa asuva Jaakko Korpela ja josta vastaa Liviassa Paula Kohijoki. Piikkiöön toteutetaan tuotantotilat lämmityksineen ja kosteudenhallintajärjestelmineen.
Kuinka paljon kiinnostusta kurssi on herättänyt?
Paula Kohijoki: Kurssi on herättänyt paljon kiinnostusta. Ilmoittautumisia ja kyselyitä on tullut tasaiseen tahtiin.
Tullaanko Livialla näkemään myynnissä esimerkiksi hyönteisruokaa?
Kohijoki: Tarkoituksena on kasvattaa hyönteisiä Tuorlan avoimiin oviin 26.5, jossa olisi myynnissä hyönteisistä jalostettuja tuotteita.
Onko Livialla visioita kasvatustilojen jatkokäytöstä? Tuleeko hyönteistenkasvatuksesta pysyvä osa oppilaitosta?
Kohijoki: Kasvatustiloja tullaan hyödyntämään jatkossakin. Hyönteiskasvatusta on mahdollista opiskella perustutkinnoissa, ja kasvatuskursseja voidaan järjestää ulkopuolisille myös jatkossa, kysynnän mukaan.
Livian hyönteisruokakurssille voi ilmoittautua 14.1. mennessä.
Lue lisää 3.1.2018 Kaarina-lehdestä
Artikkelista korjattu nimivirhe 3.1. kello 9.45.