Peruuntuneesta lukiomusikaalista koituu mittavat tappiot

0

Kaarinan lukion Grease-musikaalin perumisesta nousi viime viikolla valtakunnallinen kohu.

Tapahtumat käynnistyivät musikaalikurssia vetäneen musiikinopettajan irtisanoutumisella. Lisäksi opettaja pidätettiin virantoimituksesta irtisanomisajaksi, sillä osa opiskelijoista syyttää opettajaa epäasiallisesta käytöksestä.

Musikaali päätettiin lopulta perua kokonaan, kun viisi opiskelijaa jätti musikaalin haluttomina jatkaa produktiossa ilman opettajaansa.

Irtisanoutunut opettaja kertoo Kaarina-lehdelle tulleensa työpaikkakiusatuksi. Hän kertoo, että häntä syytetään kommenteista, jotka on irrotettu asiayhteydestään.

– Minulta esimerkiksi kysyttiin, olenko haukkunut opiskelijoita jakorasioiksi. Kysymyksellä luultavasti viitattiin tilanteeseen, jossa käsittelimme musikaaliporukan kanssa jatkojohtoja. Yhdessä johdossa luki “jakorasia”, ja pari opiskelijaa sai päähänsä ottaa toisistaan kuvia istumassa tekstin vieressä. Se oli hyväntuulinen vitsailuhetki, jonka lopetin sanomalla, että “no niin kaikki jakorasiat, eiköhän jatketa hommia”. Tässä on kyse ainoastaan huonosta huumorista.

Peruuntuneesta musikaalista koituu lukion rehtori Kimmo Laitisen mukaan mittavat tappiot. Lue lisää 3.1.2018 lehdestä