Vuoden seuratoimija tuo terää taitoluisteluun

0

 

Siiri Eskelinen on ripustanut kaunoluistimensa naulaan, mutta hänen vauhtinsa ei ole hidastunut. Kaksinkertainen muodostelmaluistelun maailmanmestari siirtyi päävalmentajaksi Kaarinan Taitoluistelijoihin viisi vuotta sitten ja vie lajia nyt intohimoisesti eteenpäin kaukalon laidalta.

Viime lauantain Varsinais-Suomen urheilugaalassa Eskelinen palkittiin vuoden seuratoimijana. Juhlapaikkana oli sattuvasti Gatorade-jäähalli – ympäristö, jollaisessa taitoluistelija on viettänyt suurimman osan elämästään.

– Fiilikset ovat innokkaat ja hämmentyneet. Muodostelmaluistelua harvemmin huomioidaan, sillä laji on naisvaltainen eikä sillä ole olympiastatusta, valmentaja miettii.

Kaarinassa muodostelmaluistelu tosin on huomattu. Eskelisen johdolla Kaarinan Taitoluistelijat on seurana kasvanut voimakkaasti viidessä vuodessa. Kaksi SM-tason joukkuetta, SM-noviisit Diamond Edges ja SM-juniorit Dream Edges, ovat liihottaneet suoraan Suomen huipulle.

Millainen valmentaja tulee entisestä huippu-urheilijasta? Lue lisää 31.1.2018 lehdestä