Etkö enää näe Kaarina-lehden päivityksiä Facebookista?

0
Facebook muutti viime viikolla algoritmejaan ja palvelin alkoi suosia voimakkaasti yksityishenkilöiden päivityksiä ja hylkiä ammattimaisia sisällöntuottajia. Jatkossa Kaarina-lehden, Turun Sanomien ja muiden medioiden päivitykset näkyvät Facebookin seinälläsi vain harvoin ja poikkeustapauksissa.

Esimerkiksi Kaarina-lehden tavoittamien Facebookin käyttäjien määrä romahti yhdessä yössä kymmenesosaan aiemmasta.

Mikäli haluat edelleen seurata verkossa paikallisia asioita, kuulla polttavimmista kysymyksistä ensimmäisten joukossa ja osallistua keskusteluun niistä, valittavana on kolme vaihtoehtoa.
1. Voit siirtyä seuraamaan verkkouutisia suoraan www-sivustoilta, kuten kaarina-lehti.fi-sivustolta. Jo tällä hetkellä suurin osa Kaarina-lehden nettiuutisten lukijoista tulee sivuille suoraan, ilman sosiaalisen median välikättä. Kommentointi ja keskustelu sivustolla on kuitenkin huomattavasti hitaampaa kuin sosiaalisessa mediassa.
2. Voit siirtyä käyttämään muita sosiaalisia medioita, kuten Twitteriä. Jatkossa Kaarina-lehti päivittää samat uutiset sekä Facebookiin että Twitteriin.
3. Facebookissa saat lehden päivitykset näkymään uutisvirrassasi, mikäli menet lehden omille Facebook-sivuille ja klikkaat Seuraa-kohtaa sekä valitset vaihtoehdon “Katso ensin”. Lisäksi päivitykset näkyvät varmemmin, jos kommentoit ja jaat lehden päivityksiä aktiivisesti. Pelkkä tykkääminen ei enää riitä. Toisaalta käytännön kokemus on osoittanut, että nämäkään toimenpiteet eivät todennäköisesti riitä.