HCIK murskasi tiensä pudotuspeleihin – playoff Kaarinassa ensi lauantaina

0
Murskavoitto sai hymyn huulille.

OTTELURAPORTTI / Jami Suomi Yhden pisteen pudotuspelipaikkaansa Suomi-sarjassa tarvinnut HC Indians Kaarina lähti sunnuntaina itsevarmana kohti alemman loppusarjan viimeistä peliään. Lopulta kaarinalaisjoukkue suorastaan murskasi porilaisen Karhu HT:n kotikaukalossaan Kaarinassa ottelun päätyttyä luvuin 10-3.

Ensimmäistä erää oli ehtinyt kulua vain vajaat kolme minuuttia, kun Kalle Karhu avasi HCIK:n maalihanat Kim Kauttosen syötöstä. Ei minuuttiakaan, kun kiekko löytyi jo toistamiseen Veli-Matti Mäkisen selän takaa. HCIK:n toisen maalin laukoi Teemu Hannula ajassa 3:29. Erän ensimmäiset kymmenen minuuttia lyötiin mehukkaasti purkkiin, kun Waltteri Saaristo heilutti KHT:n verkkoa jo kolmannen kerran HCIK:lle. KHT ajautui vielä pahemmin nurkkaan, kun kahdennentoista minuutin kohdalla Ville Pihlajamäki luisteli jäähypenkille kampituksesta. Vaikka HCIK ei ylivoimansa aikana saanutkaan paljoa aikaan, viimeisteltiin ensimmäinen erä tehokkaasti. Joni Seinelä ja Teemu Hannula tekivät molemmat maalit alle puoleen minuuttiin kiskoen KHT:tä yhä kauemmaksi voitosta. KHT kuitenkin kiristi peliään viimeisillä sekuneilla, kun Peteris Pujats tasoitti peliä maalillaan ajassa 19:32. Ensimmäinen erä taputeltiin tilanteessa 5-1 HCIK:lle.

KHT päätti lähteä toiseen erään vaihtamalla maalivahtinsa Turo Kulmalaan. Vierasjoukkue pääsikin tasoittamaan tilannetta vielä toistamiseen, kun Teemu Korvenpää vei kiekon HCIK:n maaliin ajassa 20:46. Kulmala ei kuitenkaan pystynyt estämään intiaaneja, kun kaarinalaisten kuudennen maalin päätti tehdä Miro Kivinen. Erän puolessa välissä pelin kovimmaksi maalintekijäksi noussut Teemu Hannula iski kiekon jälleen kerran vastustajien maaliin. Vain runsas minuutti Hannulan maalista päätyi HCIK:n Jesse Virtanen istumaan kaksiminuuttistaan kiinnipitämisestä. KHT ei kuitenkaan pystynyt nujertamaan HCIK:n puolustusta edes ylivoimalla ja kotijoukkue iskikin taas täysivoimaisena kahdeksannen maalinsa ajassa 35:05 Joosa Håkanssonin johdolla. Erätauolle HCIK luisteli voiton kiilto silmissään tilanteessa 8-1, mutta alivoimaisena, kun kaksiminuuttisia viime hetkellä nappasivat Otto Rehelmä estämisestä ja Jesse Virtanen maalivahdin estämisestä.

KHT tuntui heräävän kolmanteen erään vasta ylivoimansa jälkeen tehden kolmannen ja viimeisen maalinsa Teemu Korvenpään lavasta ajassa 44:01. Vierasjoukkueen ote lipsui entisestään, kun Ville Valli lähti jäähykoppiin koukkaamisestaan perässään joukkuetoveri Teemu Korvenpää, joka nappasi kaksiminuuttisensa kampituksesta. HCIK kiskoi yhdeksännen maalinsa ajassa 50:01, kun Kalle Karhu saattoi kiekon tyylikkäästi maaliin Toni Mahkosen ja Ville Halosen avustamana. Vaikka kaarinalaisjoukkue yritti kovasti saada kymmenennen maalinsa Atte Virtaniemen lavasta, päätyi sen tekemään Otto Rehelmä. Lopulta HCIK murskasi Karhut ja tiensä pudotuspeleihin ruhtinaallisin luvuin 10-3.

HCIK pelaa seuraavaksi Kaarinan jäähallissa lauantaina 24.2. klo 17 vastustajanaan Hunters.

 

Lue Kaarina-lehden näköislehti täältä