Hoikkien yhteiskunnat

0

Turun Sanomat otsikoi 27.1., että suomalaiset voisivat laihtua kelloja kääntämällä.

Miksi näin ilmiselvää asiaa on lähdetty uutisoimaan? Kaikkihan ovat menneisyydessä laihempia. Tosin, Pahimuksen kohdalla kelloa pitäisi kääntää todella pitkälle, ennen kuin päästäisiin aikaan, jolloin Pahimus oli vielä hoikka.

Vai onko kellon kääntäminen jokin uusi muotilaji? Ennen käännettiin traktorinrenkaita haban kasvattamiseksi, nytkö hikoillaan nostelemalla valtavaa viisaria? Onko tällainen viisari saatavana myös naisille?

Ettei tässä taas olisi kyse ikuisuusaiheesta eli kesäajasta luopumisesta? On mukavaa, että jatkossa housunvyötärön kiristymisestä voi syyttää kesäaikaa.

Kesäaikaa perustellaan valon määrällä. Tämä on kummallista, sillä ihmiset reagoivat vastakkaisilla tavoilla valon määrään. Pahimus ehdottaa, että näin sadan vuoden jälkeen on hyvä tilaisuus jakaa yhteiskunta jälleen kahtia, tosin rauhanomaisissa merkeissä. Jaetaan yhteiskunta aamu- ja iltavirkkuihin (Pahimus on yksi niistä iltavirkuista, joille aamuvirkkujen yhteiskunnassa eläminen on pelkkää kamppailua).

Perustetaan aamu- ja iltavirkuille omat, rauhallista rinnakkaiseloa elävät yhteiskunnat! Iltavirkkujen koulut, virastot ja palvelut aloittavat vasta iltapäivällä ja jatkavat yöhön. Iltavirkut asuvat omissa taloyhtiöissään, joissa hiljaisuus alkaa kello 5 aamulla ja jatkuu kello 12 asti.

Ne muut voivat rauhassa sitten herätä kuudelta ja mennä aamusalille kääntämään kellonviisaria.