Kaarinalaisnuoret ovat kannabismyönteisiä mutta raittiita

0

Tuoreimman kouluterveyskyselyn mukaan yhä useampi kaarinalaisnuori ilmoittaa olevansa raitis. Huolestuttavaa on nuorten hyväksyvä ja myönteinen suhtautuminen kannabikseen. Kuitenkin niistä, jotka kannabiksen hyväksyvät, vain osa päätyy lopulta kokeilemaan päihdettä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä huomauttaa, etteivät nuoret osta päihteiltä tuntemattomilta aikuisilta vaan useimmiten omilta kavereiltaan. Huumekaupoista sovitaan esimerkiksi koulussa tai puhelimella WhatsAppissa. Tyypillinen kannabiksen lähde on omillaan asuva alle parikymppinen, joka kasvattaa muutamaa puskaa asunnossaan. Tältä päihde päätyy nuoremmille, jotka myyvät sitä eteenpäin kavereilleen.

– Harvoin nuoret kasvattavat päihdekasveja vanhempiensa kodeissa, mutta niitäkin tapauksia on ollut, että nuoren huoneesta löytyy kasveja. Kaarinasta olemme loppukesällä käyneet myös poimimassa ulkoa pellonlaidasta viljelmiä, ylikonstaapeli kertoo. Lue lisää 21.2.2018 lehdestä