Kaarinan kierrätyskeskus lopettaa

5

Kaarinan kierrätyskeskuksen toimintaa ajetaan alas. Alakerran tavarankierrätyksen vastaanoton ovet laitettiin säppiin viime viikolla, ja parin viikon päästä yläkerran kirpputorikin tullee elinkaarensa päähän.

EkoKaarina-kierrätyskeskusta on pyörittänyt Kaarinan Työttömät ry, joka joutuu pitkään jatkuneiden talousvaikeuksien vuoksi lopettamaan toimintansa. Yhdistys on tuottanut kuntouttavan työtoiminnan palveluja 20 vuoden ajan. Lisäksi paikassa on ollut oppisopimusopiskelijoita.

Yhdistyksen talousahdinko alkoi, kun RAY ja Ely-keskus lakkauttivat tukensa, ja syyskuussa Kaarinan kaupunki lakkasi maksamasta vuokraa tiloista, joissa Kaarinan Työttömät toimii. Keväällä kaupunki kilpailutti kuntouttavan työtoiminnan palvelunsa, ja Kaarinan Työttömät oli yksi seitsemästä tahosta, jonka kanssa se teki ostopalvelusopimuksen. Kaupunki ei kuitenkaan ole ostanut kuntouttavan työtoiminnan palveluita Työttömiltä kesän jälkeen, eli EkoKaarinassa ei ole työskennellyt yhtään kaarinalaista kuntouttavan työtoiminnan piirissä. Kaikki tämä on johtanut siihen, että yhdistyksen varat ovat kerta kaikkiaan loppu.

Lue 28.2.2018 lehdestä, miten Kaarinan kaupunki perustelee toimiaan.

 

5 KOMMENTIT

 1. Kaarinan Työttömät Ry:
  Yhdistyksen toiminta ja talouden pito on jo vuosia ollut epä-asiallisella tasolla.
  Toiminnanjohtaja Kallion “hallitessa” toimintoja yksinvaltiaan elkein ja yhdistyksen hallituksen toimintoja manipuloiden – vesittäen et., on tavoilteltu vain omaa ja pienen sisäpiirin etuja toiminnoissa.
  Jo vuosia tiedossa olleisiin työttömyyteen etc. kohdistuvia lakimuutoksia ja kaupungin työllistymis- toiminnankehittämis tarpeita ei ole kuunneltu tai niihin reagoitu jne.. Kaikki tuo ja paljon muuta mitä taustalla on, on osaltaan ollut vaikuttamassa yhdistyksen tilanteeseen..
  Lisäksi yhdistys on tj. Kallion asiattomasta toiminnastajohtuen tuomittu maksamaan korvauksia laittomasta irtisanomisesta joka tapahtui jo syksyllä 2014, hävittyään asian rastuvassa että hovioikeudessa ja kun KO- ei myöntanyt enää valituslupaa on yhdistys tuomittu maksamaan irtsanomis ja oikeuden kuluja n. +25000€ . tämä ja moni muu asia on osaltaan ollut ajamassa Työttömät ry:tä talous ahdinkoon.
  On sääli että iso pala työttömien hyvinvoinnin mahdollisuuksia on katoamassa Kaarinasta, asiallisesti toimien etc. olisi olemassa kaikki edellytykset tehdä yhteistä hyvää kunnan ja työttömien hyväksi ja työllisyyden edistämiseksi Kaarinassa(kin)..
  ex-jäsen.

 2. Vastine Kaarina-lehden artikkeliin Kaarinan Työttömät ry:n liittyen. Olemme lähettäneet ao. toimittajalle seuraavan vastineen 28.2. ilmestyneeseen artikkeliin sivu 5, ala-artikkeli ”Kaarinan Työttömien toiminta loppumassa – Kierrätyskeskukseen lappu luukulle” liittyen.

  “Kaarinan Työttömät ry:n hallitus haluaa esittää oikaisuvaatimuksen seuraaviin artikkelin kohtiin, jotka ovat virheellisiä tai antavat väärän mielikuvan nykyisestä tilanteestamme.
  1. Ensimmäinen kappale: ”Tunnelma Kaarinan kierrätyskeskuksessa on alakuloinen”. Vaikka konkurssi pelottavasti kolkuttaa ovelle, on kuitenkin henkilöstön sisäinen ilmapiiri energinen, luottavainen ja toiveikas. Uskoa omaan tekemiseen löytyy.
  2. Ensimmäinen kappale: On totta, että alakerran tavaranvastaanotto on toistaiseksi lopetettu, koska meillä ei ole tukityöllistettyä henkilökuntaa palvelemassa asiakkaita. Sen sijaan kohta ”ja parin viikon päästä yläkerran kirpputorikin tullee elinkaarensa päähän”, on virheellinen ja on jo nyt antanut väärää signaalia sidosryhmille aiheuttaen sitä kautta meille ylimääräistä työtä muutoinkin vaikeassa tilanteessa! Meihin on jo oltu yhteydessä eri medioista ja OPS – toimistosta ja kysytty, ”onko totta, että KT on menossa konkurssiin” tai ”että olemme jo konkurssissa”. Konkurssi on erittäin todennäköinen, mikäli emme pääse kriisirahoituksesta yhteisymmärrykseen / sopimukseen Kaarinan kaupungin kanssa. Konkurssitapauksessakin toiminta ainakin kierrätysmyymälän osalta jatkuu lopulliseen konkurssiin asti eli arviolta 1-2 kuukautta. Tämä aika antaa edes muutamille työkokeilussa oleville työtilaisuuden sekä KT:lle mahdollisuuden saada kierrätystavaroitaan myydyksi vähentäen sitä kautta kaatopaikkakuormitusta ja – kustannuksia.
  3. Kolmas kappale: ”Keväällä kaupunki kilpailutti kuntouttavan työtoiminnan palvelunsa…”. Kilpailutus tapahtui kesällä 2017.

  Odotamme teiltä pikaista oikaisua erityisesti kohtaan 1-2.

  Kaarinassa 1.3.18

  Katja Junttila, hallituksen puheenjohtaja

Kommenttien lisääminen on estetty.