Kaarinan lukion musiikkiteatterilinja aiotaan lakkauttaa

0

Kaarinan lukion musiikkiteatterilinja on lakkautusuhan alla. Sivistyslautakunta linjaa  tiistaina, jatketaanko mediakohujen ja opettajien irtisanoutumisten ryvettämää linjaa vai ei.

Keskeisimpänä lakkautussyynä on, että linja ei ole houkutellut nuoria. Opiskelijapaikkoja on ollut vuosittain 25–28, hakijoita vain noin runsas puolet tästä määrästä. Myöskään Kaarinan perusopetuksen musiikkiluokkalaiset eivät ole hakeutuneet tälle linjalle.

Musiikkiteatterilinja ei ole saanut hakemaansa erityisen koulutustehtävän asemaa, joka olisi nostanut linjan arvostusta ja antanut sille lisää valtion rahoitusta. Turun lukiokoulutukselle vastaava asema on myönnetty. Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen mukaan Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan edellytyksissä on paljon puutteita ja sen opetussuunnitelma sopii paremmin ammatilliseen oppilaitokseen kuin yleissivistävään lukioon.

Mikäli linja lakkautetaan, lukio alkaa tarjota kaikille lukion oppilaille lisää erilaisia taideaineiden kursseja. Ne ovat pääsääntöisesti samoja kuin linjan nykyisissä opinnoissa.

Musiikkiteatterilinja on perustettu vuonna 2002. Opiskelijat valitaan linjalle pääsykokeiden kautta. Opiskelijat ovat osallistuneet musikaalin tekoon laulajina, näyttelijöinä, tanssijoina, soittajina tai valaistuksen ja äänentoiston suunnittelijoina.

Linjalla tällä hetkellä opiskelevien opinnot jatkuvat normaalisti, ja muutoksen on tarkoitus koskea vain tulevia lukion opiskelijoita.

 

 

Lue lisää 7.2.2018 lehdestä