Hae apua elämän myrskyissä

0
Christa Andberg (vas.) toimii vapaaehtoisena tukihenkilönä. Katja Brinyn mukaan tuettavilta on tullut hyvää palautetta nimenomaan siitä, että auttajat ovat vertaisia henkilöitä, jotka tukevat avuntarvitsijoita ilman palkkaa.

Christa Andbergin ensimmäinen Ikätuki-tukisuhde on nyt tullut päätökseen. Tukihenkilön ei ole tarkoitus olla tuettavan ystävä, mutta ystävystymiseltä on vaikea välttyä, kun jaetaan kipeitä kokemuksia.

– Jotenkin on haikeaa. Vuosi kuluikin nopeasti. Emme tosin sano hyvästejä, vaan soittelemme ja tapaamme jatkossakin, mutta tällä kertaa tavoitteettomasti.

Ikätuki on Turun Kaupunkilähetys ry:n toimintaa, jota on nyt aktiivisesti laajennettu Kaarinaan. Hankkeessa vapaaehtoiset tarjoavat ohjatusti tukea kriisissä oleville ikäihmisille. Tuki on tarkoitettu yli 60-vuotiaille, jotka käyvät läpi elämänmullistusta. Tavoitteena on, ettei vaikea elämäntilanne pääsisi pitkittymään.

– Ikäihminen voi kohdata elämässään suuria suruja, kuten kuolemaa, sairastumista ja luopumista. Elämänmuutos voi olla myös eläkkeelle jääminen. Omia lapsia ei halua rasittaa murheilla, mutta tukihenkilö on sitä varten, että tälle voi purkaa säästelemättä, sanoo Senioripysäkkitoiminnan koordinaattori Katja Briny.

Kaarinassa on kunnallisellakin tasolla panostettu vuoden ajan vanhustenpalvelujen kehittämiseen. Lue lisää 31.1.2018 lehdestä