Sekava nainen pyrki asuntoihin Littoisissa

0

Ympäri Littoista asukkaat ovat raportoineet sekavasta, pienikokoisesta naisesta, joka tunkeutuu asuntoihin. Havaintoja on viime viikolla tehty ainakin Kultanummessa, Lähteenmäessä ja Hiiskanmäessä.

Eräs Lähteenmäen asukas kertoi Kaarina-lehdelle, että ulkopuolinen henkilö oli selvästi yöpynyt hänen kotitalonsa pihasaunassa torstain ja perjantain välisenä yönä. Aamulla valot paloivat, kiuasta oli lämmitetty, ja piha oli tunkeilijan jäljiltä täynnä pieniä jalanjälkiä. Lisäksi ilmeisesti sama henkilö oli käynyt kokeilemassa ulko-ovia lähitaloissa.

Facebookin Littoinen City -ryhmässä asukkaat kertovat naisen myös käyneen luvatta sisällä joissakin asunnoissa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö, ylikonstaapeli Teemu Äikäs kertoo, että Littoisista on kirjattu kaksi kuvaukseen sopivaa tehtävää perjantaina 16.2. Sen jälkeen ilmoituksia ei ilmeisesti ole tullut. Facebookin mukaan tekijä on saatu kiinni, mutta poliisi ei Äikkään tiedon mukaan ole tavoittanut naista.

Poliisin mukaan nainen ei ole aiheuttanut häiriötä, eikä ilmoitusten perusteella ole aihetta rikosilmoitukseen. Tapauskohtaisesti harkitaan, onko rikos mennä luvatta sisään toisen asuntoon.

– Jos näkee oudosti käyttäytyvän ihmisen, joka pyrkii asuntoon, on kuitenkin parasta soittaa hätänumeroon. Siitä voi tehdä rikosilmoituksen, sillä onhan se kotirauhan suojaamaa aluetta, Äikäs ohjeistaa.

Ylikonstaapeli kehottaa myös kiinnittämään huomiota omaan turvallisuuteen ja pitämään ovet lukittuina.