Voitto toi MM-kisapaikan Zagrebiin

1

Dream Edges luisteli Muodostelmaluistelun SM-junioreiden 3. valintakilpailun voittoon Vantaalla. Lauantain lyhytohjelmakilpailun jälkeen joukkue lähti vapaaohjelmakisaan ensimmäiseltä sijalta hienoisen piste-eron turvin. Lähtöasetelma toiseen kilpailupäivään oli kutkuttava. Koko kauden vahvaa osaamista osoittanut joukkue keräsi vapaaohjelmallaan huikeat 108.63 pistettä, eikä jättänyt epäselväksi kuka on kovatasoisen kokonaiskilpailun paras. Voitto lohkesi kauden parhailla pisteillä 170,48. Tulokset

Voitto konkretisoi joukkueen haaveen. Suomen Taitoluisteluliiton MM-valintakriteerien mukaan Dream Edges edustaa Suomea FIN1. joukkueena junioreiden MM-kilpailuissa Zagrebissa 16.-17.3.2018.

Joukkueen kasvutarina on uskomaton. Vuonna 2014 joukkue osallistui ensimmäistä kertaa junioreiden kansainvälisiin kilpailuihin ja nyt neljä vuotta myöhemmin määrätietoiseen harjoitteluun sitoutuneet luistelijat edustavat Suomea junioreiden MM-kisoissa.

Historialliseksi tilanteen tekee se, että kaarinalainen Dream Edges on ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleva joukkue, joka edustaa Suomea arvokisoissa. Joukkuetta valmentaa Siiri Eskelinen, Sini Lagercrantz ja Anne Niemi.

Suomella on kaksi edustuspaikkaa junioreiden MM-kisoissa. Toisena joukkueena kilpailuun lähtee Season Best tilaston pisteillä Team Fintastic (HTK). Suomen Taitoluisteluliiton hallitus vahvistaa ja nimeää junioreiden MM-kilpailujen edustajat kokouksessaan tulevana tiistaina.

Onnistuuko pako mielisairaalasta? Kuva: Tero Wester

 

1 KOMMENTTI

  1. Lämpimät onnittelut Dream Edgesille vankasta ja huikeasta kaudesta ja paljon tsemppiä kauden viimeisiin kisoihin! Artikkelissa tosin on yksi pieni virhe, sillä joensuulainen Les Miracles osallistui junnujen MM-kisoihin vuonna 2007.

Kommenttien lisääminen on estetty.