EkoKaarinan lakkauttaminen varmistui

0

Kaarinan Työttömät ry:n ja yhdistyksen pyörittämän EkoKaarina-kierrätyskeskuksen kohtalot sinetöitiin maanantaina. Kaupunginhallitus ei myöntänyt Kaarinan Työttömille avustusta toiminnan jatkamiseen.
Asiakaskirpputoripaikat on sanottu irti, eikä uutta tavaraa oteta enää vastaan.

 

– Ympäristön kannalta parasta on saada tavaraa myytyä mahdollisimman paljon eteenpäin. Tulossa on reipas alennusmyynti, ja olemme pitäneet myymälää sunnuntaisinkin auki, kertoo projektikoordinaattori ja yhdistyksen hallituksen sihteeri Juha Palin.

Palinin mielestä toiminnan loppuminen on sääli, sillä yhdistyksessä on viime aikoina vallinnut hyvä henki. Toiminnan jatkaminen olisi vaatinut tietyt vaatimukset täyttävän työntekijän. Henkilöstöasioista neuvoteltiin hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa, mutta yhdistys ei kyennyt ilman avustusta palkkaamaan kriteerien mukaista henkilöä riveihinsä.

EkoKaarina on ottanut ilmaiseksi vastaan elektroniikka- ja metalliromua sekä ongelmajätettä. Maanantain kokouksessaan kaupunginhallitus päätti teettää maaliskuun aikana selvityksen, voisiko kierrätyskeskuksen toimintaa jatkaa ja mitkä olisivat vaihtoehdot kierrätyksen järjestämisen osalta.

 

Oikaisu: EkoKaarina auki vielä pari kuukautta

Yhdistyksen intressinä on pitää kierrätysmyymälää auki mahdollisimman pitkään. Toisin kuin Kaarina-lehti uutisoi 28.2.2018, myymälä on auki vielä ainakin kuukauden tai pari.