Hovirinnan rantaravintolan ja -saunan piirustukset valmistuivat

0
Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy

Tekninen lautakunta arvioi eilen tiistaina 20.3. Hovirinnan rannan sauna- ja ravintolarakennuksen tuoreimpia piirustuksia. Arvio hankkeen kokonaiskustannuksista on tällä hetkellä 1,4 miljoonaa euroa.
Rakennus koostuu 40-paikkaisesta ravintolasta keittiöineen, saunasta ja pukuhuoneista.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Mari Saario (vihr) valottaa, että piirustusten lähtökohtana oli parantaa Kaarinan ykkösrannan palveluita ja tarjota toimitilat yrittäjälle. Rakennuksessa olisi pukutilat rannan käyttäjille, ja yrittäjällä olisi mahdollisuus myydä rannan asiakkaille ruokaa ja virvokkeita. Toisaalta rakennusta ja tilaussaunaa voisi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Toiminta voisi olla ympärivuotistakin.

– Täytyy muistaa, että piirustus määrittelee puitteet muttei voi tarkemmin määrätä pillimehun myyntiä rannalle. Lopullisia palveluita ei voi tietää ennen keskusteluja tulevan yrittäjän kanssa, Saario huomauttaa.

Piirustuksissa pyrittiin huomioimaan lautakunnan aiemmat parannusehdotukset. Tekninen johtaja Jyrki Lappi kuvailee aiempiin versioihin tehtyjen muutosten olevan vähäisiä. Ravintolan kabinettitilasta puhkaistiin uutena kulkuyhteydet saunaan ja keittiöön. Ratkaisu sujuvoittaa huoltotoimia.

Lautakunnassa on keskusteltu mahdollisesta ulosmyyntipisteestä, josta voisi tarjoilla virvokkeita suoraan ulos. Sellaista ei näillä näkymin ole tulossa.